Ny förskola byggs i Eriksmåla

I augusti 2023 är den nya Solgläntan klar. Personal och barn får då tillgång till en förskola med ljus och luftig yta på 250 kvadratmeter fördelat på ett plan.

Med en budget på åtta miljoner kronor påbörjas byggnationen i november. Den gamla Solgläntan ska avvecklas genom medborgardialog. Uppdraget att rita den nya förskolan gick till Jens Svefors Arkitektkontor. Han har i samverkan med personalen utformat byggnaden och även utemiljön.

- Det är en av fördelarna med den nya förskolan att vi har utformat efter verksamhetens behov och intressen. Allt är samlat på ett plan, vilket gör det lättare att nå de olika avdelningarna, säger Jens Svefors.

Förskolan får en takhöjd på 270 centimeter och är anpassad att ge en lägre driftkostnad jämfört med den gamla förskolan. Nytt är också den regn- och skuggskyddande ytan utomhus där en scen och ett kök ska finnas.

- Som arkitekt vill man skapa något fantastiskt för barn! Jag försöker föreställa sig mig hur det är att vara 80 cm lång igen och känna in vad som gjorde en lugn och trygg i en skolmiljö då.
Till toppen