Fototävling med temat Hållbar mobilitet – sunt och tryggt

Mobilitetsveckan

Mobilitetsveckan (tidigare Trafikantveckan) pågår mellan den 16-22 september. Under den perioden har vi en fototävling med fina priser som vinst.

Årets tema har valts ut med tanke på de svårigheter som européer – och hela världen – har upplevt under Covid 19 pandemin. Temat speglar även de förändringsmöjligheter som medför denna hälsokris.

Det är inte bara negativt. Den visar också på positiva effekter genom de val vi har gjort, främst kring den fysiska och psykiska hälsan, bland annat genom att vi har rört oss mer. Vi har vistats ut ute i skog och mark. Vi har på nytt upptäckt våra närmiljöer och vårt vackra land genom att vi har hemestrat och svemestrat.

Vi har inte haft samma möjlighet förflytta oss utan fått välja andra alternativ, exempelvis har cykelförsäljningen ökat sexfaldigt. Likaså har utsläppen från trafiken minskat då vi rest mindre, vi har valt att satsa på alternativa bränslen till den kollektiva fordonsparken och försäljningen av ”hållbara” fordon har ökat. Försäljningen av främst elbilar och hybrider har ökat markant, men även fordonen med alternativa bränslen.

Dela med dig av ditt främsta minne från året som gått genom din bild.

Hur ser din hållbara ”bild” ut?

Hur har det påverkat dig? Vad är ditt starkaste minne?

Har du ställt om till hållbart? Hur tillbringade du din ledighet? Hur har din arbetsmiljö sett ut? Möten med familjer och vänner? Digitaliseringens utveckling?

Passa på att delta i vår fototävling genom att skicka in bild och några ord om ditt minne och var bilden är tagen.

En jury väljer ut tre bilder som vinner fina priser.

Lämna in ditt bidrag till oss senast den 30 september 2021.

Kontaktuppgifter
Kontaktuppgifter
*Namn, adress och e-postadress sparas endast under fototävling och används för att kontakta vinnaren.

Dela sidan på sociala medier

Till toppen