Dela sidan på sociala medier

Sista dag för omröstning var den 14 februari.

juryarbetet pågår, resultat och mer information om när invigningen kan ske beror på hur fort restaureringsarbetet med stationen kan gå.

Vinnaren av ljusstakar och konsertbiljetter kommer att meddelas i april.

Vilket Mobergcitat röstar du på?

Hjälp oss välja tre Mobergcitat att gravera i granit på stationsområdet i Emmaboda.

Ett arbete pågår för att förnya stationsområdet i Emmaboda. Det kommer att ske i olika steg. Ett steg i utvecklingsarbetet är att vi under 2018 hoppas kunna snygga till området för cykelparkeringen vid stationen och alldeles intill kommer en skulptur till minne av Vilhelm Mobergs liv och verk att placeras.

Konstnären Björn Jäderås skapar en bronsskulptur, Vilhelm Mobergs cykel, som står lutad mot en lyktstolpe. Vilhelm själv har rest vidare, med tåget antagligen, och kvar på pakethållaren syns hans livsverk, hans böcker, som gått i arv till oss! I trottoaren i anslutning till skulpturen placerar vi tre citat i granit, som alla kan läsa som ska på och av tåget eller som väntar på bussen. Det är konstnärsgruppen FA+ som skapar dessa citat.

Det sägs att Vilhelm Moberg inte tyckte om att fotograferas eller avbildas. På det här sättet levandegör vi honom och hans minne ändå, på ett spännande sätt.

Nu behöver vi din hjälp!

Rösta på det eller de citat du skulle vilja se placerade i trottoaren! Omröstningen är rådgivande. Förslagen nedan har valts ut av en jury och de citat som till slut placeras i marken, kommer samma jury att slutligen välja ut med omröstningen som rådgivande stöd. Vi har ett begränsat utrymme och citaten behöver fungera ihop.

Bland de som har röstat lottar vi ut en ljusstake designad och tillverkad av glaskonstnären Markus Emilsson från The Glass Factory. Du vinner också två hedersplatser vid kvällskonserten den 16/6 i samband med En dag med Moberg.

Sista dag för omröstning är Emmabodadagen den 14/2.

Du kan även rösta skriftligen i kommunens besökscenter. Se öppettider här.öppnas i nytt fönster

Tack för din hjälp!

Kultur i Emmaboda
Bildningsförvaltningen

Enkäten är avslutad, inga fler svar kan lämnas.
Ljusstake designad och tillverkad av glaskonstnären Markus Emilsson från The Glass Factory

Bland de som röstar lottar vi ut en ljusstake och två hedersplatser till konserten på kvällen den 16/6 under ”En dag med Moberg” i Vissefjärda.