Bästa Tillväxt 2021

Emmaboda kommun tar hem en hedrande 2a plats Bästa Tillväxt 2021 i kreditupplysningsföretaget Synas granskning av svenska aktiebolags bokslut. Stabil utveckling i näringslivet premieras och kommuner där många företag växer lyfts fram.

- Jag blir stolt och glad över att kommunens näringsliv presterar så bra, inte minst då årets granskning omfattar pandemiåret 2020. Hela 17 företag växter på samtliga kriterier. Utmärkelsen är ett kvitto på att företagen i vår kommun är livskraftiga och det ger oss ännu mer framtidstro. Kommunens uppgift är att skapa möjligheter, företagarna som skapar tillväxten. Det här är deras förtjänst! säger kommunstyrelsens ordförande Johan Jonsson.

Priset delas ut årligen av kreditupplysningsföretaget Syna, som granskar bokslut från samtliga svenska aktiebolag för att utse vinnarna. Utmärkelsen går till den kommun som har störst andel företag som nyanställer, ökar sin omsättning och går med vinst. Det utses en vinnare per län. I Kalmar län vann Mörbylånga med Emmaboda på 2a och Nybro på 3 e plats.

Syna framhåller i sitt informationsmaterial om priset att den bästa tillväxten finns där de flesta växer. Bred tillväxt skapar stabila regioner. Därför är Bästa Tillväxt en viktig värdemätare. Synas tillväxtindex premierar en stabil utveckling i näringslivet och lyfter fram kommuner där många företag växer.

Alla aktiebolag i kommunen som har ökat sin omsättning, nyanställt eller gått med vinst har bidragit till Emmabodas placering.

Tre värden mäts:

  • Andelen företag som har en omsättningsökning över fem procent mellan de två senaste årsredovisningarna.
  • Andelen företag som ökat antalet anställda mellan de två senaste årsredovisningarna.
  • Andelen företag som går med vinst enligt senaste årsredovisningen. Av dessa tal skapas ett tillväxtindex som används för att jämföra kommunerna.

Av dessa tal skapas ett tillväxtindex som används för att jämföra kommunerna.

Det finns 17 företag som har säte i kommunen och som uppfyller samtliga tre kriterier:

Emmaboda Möbler AB
JB Veterinärservice AB
Xylem Water Solutions Sweden AB
LarKriS AB
Bockatorp Livs AB - ICA Nära Vissefjärda
Långasjö Växthus AB
Emmaboda Byggnadsvaror AB - Bolist
Kim Andersson Skog AB
Emmaboda Svets & Smide AB
Broakulla Bleck- & Plåtslageri AB
Långasjö Lanthandel AB - Matöppet
Lindås Åkeri AB
Strands Maskiner AB
EBV Plåt AB
EBA-Emmaboda Bostadsaktiebolag
Emmaboda Industriservice AB
Husmäklaren Emmaboda AB

Till toppen