RINK - Regional Inkubation för företag i länet

Emmaboda kommun har ett samarbete med Kalmar Science Park Inkubator. Genom EU:s strukturfonder har medel beviljats till projektet RINK, Regional Inkubation.

RINK ska göra det möjligt för fler företag i fler kommuner i Kalmar län att få tillgång till en etablerad inkubatorprocess* som är ett verktyg för affärsutveckling i företaget.

I Emmaboda har vi även ett mininätverk där vi erbjuder seminarier och workshops utifrån gruppens behov och önskemål lokalt i Emmaboda. Här välkomnar vi alla SME- företag (upp till 249 anställda) som vill öka sina affärsmöjligheter i en digital värld.

Projektets huvudsakliga målgrupp utgörs av unga, nya samt igångvarande SME-företag (Små och Medelstora Företag) med utvecklingsidéer, tillväxtpotential och gärna ett innovativt erbjudande. Genom inkubatorprocessen får företagen ett stöd för att utveckla företagets affärsidé, mål och strategier och förbereds för att kunna bli ett skalbart växande företag. Företagen har stöd av affärsutvecklare, experter och har tillgång till företagsnätverk och kontaktvägar till finansiärer.

*En inkubator erbjuder en dynamisk process för utveckling av människor, affärer och företag. Inkubatorn bistår entreprenörer med aktiv och anpassad managementsupport, finansiella, tekniska och kommersiella nätverk samt en kreativ tillväxtmiljö! (Utdrag från branschföreningen SISP:s stadgar).

RINK är uppdelat i två underprojekt:

Projekt 1, RINK-Regional Inkubation

Delprojektet RINK är ett sätt att regionalisera inkubatorfunktionen och innebär ett samarbete med kommunerna Borgholm, Emmaboda, Kalmar, Mönsterås, Mörbylånga, Nybro och Torsås.

Projekt 2, e-boost

e-Boost erbjuder vi aktiviteter via minikluster.

Där finns även möjligheter till ett riktat affärsstöd och Coachning till unga företag med affärsidéer inom e-tjänster och digitala marknader. Exempel på detta är e-handlare, e-tjänster och teknikföretag inom digitala affärer. e-Boost riktar sig främst till tidiga och unga företag som med hjälp av affärsutvecklare och experter inom digitala marknader kommer att stödja deras utveckling. e-Boost arbetar nära e-handelsklustret E-commerce som är en del av Kalmar Science Park, för att dra nytta av den erfarenhet och kompetens som finns hos de etablerade e-handelsföretag och kontakter till experter som klustret byggt upp och förmedla detta till e-Boostföretagen.
I projektet kommer deltagande företag träffa affärsutvecklare och delta i möten vid Kalmar Science Park Incubator i Kalmar. Även web-mötesteknik kommer användas för att hålla distansmöten.

Projektet riktar sig till företag i de kommuner som är anslutna till projektet.

Kommuner som är anslutna till projektet:

  • Borgholm
  • Emmaboda
  • Kalmar
  • Mönsterås
  • Mörbylånga
  • Nybro
  • Torsås

Dela sidan på sociala medier

Till toppen