Kommunalrådet besökte integrationsenheten

Johan Jonsson fortsätter sina besök i kommunens olika verksamheter. I måndags tog han del av integrationsenhetens verksamheter där bland annat Mötesplats Emmaboda ingår.

- Som alltid när jag åker runt och lär mig mer om våra verksamheter imponeras jag av vår personal. Jag fick ta del av integrationsenhetens arbete i deras kontorslokal, Mötesplats Emmaboda och i Bussamåla. Att nyanlända integreras i Emmaboda är oerhört viktigt då vi behöver den arbetskraften framöver, säger Johan Jonsson.

Projektledare på Mötesplats Emmaboda är Anja Budischewski. Hon beskriver platsen som viktig nyckel att komma in samhället. I samverkan med olika aktörer arrangerar man olika kurser och möten.

- Att lära sig svenska är avgörande för att komma in samhället. Vi hjälper till med att föra samman människor där man exempelvis får läxhjälp, trafikinformation, simträning, dans och föräldragrupper. När människor börjar prata med varandra så kommer man in i ett sammanhang. Det är viktigt att bryta den isolering man har som nyanländ, säger Anja Budischewski.