Emmaboda kommun har lägst sjuktal i Sverige

Igår mottog Emmaboda kommun ett diplom från Försäkringskassan för vårt arbete med sjukfrånvaron.

Emmaboda kommun och Torsby leder med 4,4 procents sjukfrånvaro, och därefter på delad andraplats Sävsjö och Perstorp med 4,7 procents frånvaro. Medeltalet för Kalmar län är 6,8 procent.

- Sedan 2006 har sjukfrånvaron minskat och det beror på att vi har verksamhetsnära ledarskap där snabba insatser ger mindre sjukskrivningar, medarbetarna blir synliggjorda eftersom att arbetsgrupperna är mindre än i många andra kommuner. Vi har bra förmåner för våra anställda i Emmaboda, säger Elisabeth Dahl, personalchef Emmaboda kommun.

Elisabeth Dahl, personalchef, Emmaboda kommun
Telefon: 0471-24 90 33länk till annan webbplats, e-post: elisabeth.dahl@emmaboda.se