Emmaboda kommun har den bästa tillväxten i Kalmar län

Priset Bästa Tillväxt tilldelas den kommun i varje län där företagen har bäst tillväxt. I år går priset till Emmaboda kommun.

- Att vi vinner Bästa tillväxt betyder jättemycket. Det är ett kvitto på att företagen är livskraftiga, och det ger oss ännu mer framtidstro. Det är förstås företagen som har åstadkommit detta. Vår uppgift är att skapa möjligheter, men det är företagarna som skapar tillväxten. Det här är deras vinst! Det är ett brett spektra av branscher som har bidragit till resultatet – inte bara industriproduktion. Emmaboda kommun har de senaste åren fått priser för bland annat vår äldreomsorg och skola, säger Ann-Christine Torgnyson, näringslivsutvecklare Emmaboda kommun.

Priset delas ut årligen av kreditupplysningsföretaget Syna, som granskar bokslut från samtliga svenska aktiebolag för att utse vinnarna. Utmärkelsen går till den kommun som har störst andel företag som nyanställer, ökar sin omsättning och går med vinst.

Sedan 2009 har Emmaboda kommun placerat sig mellan platserna 7 till 11i Kalmar län. Det är tjugo företag i Emmaboda kommun som uppfyllt kriterierna nyanställer, ökar omsättning och går med vinst. Dessa tjugo företag är: Apoteksgruppen i Emmaboda och Åseda, Björnlund & Bernfalk Redovisning AB, Bröderna Steens Snickerifabrik AB, Elbolaget Emmaboda AB, Emma Vårdcentral Syd AB, Emmaboda Energi och Miljö Aktiebolag, Emmaboda Glasmästeri Aktiebolag, Fem Punkt Tre AB, Hotell Amigo Aktiebolag, KNPP Bygg & Plåtarbeten AB, LED Production Yaffe AB, LS Lastbilar AB, Långasjö Växthus AB, M o P Vestman Livs AB, Schönströms måleri & golv AB, Taxi Emma Aktiebolag, TEMCO WL AB, Tony Seger AB, Toolwood Emmaboda AB och Xylem Water Solutions Sweden AB.

- Vi firar utmärkelsen genom att ha en drop-in fika den 16 november kl. 15 till 16.30 i kommunhusets cafeteria. Jag och kommunalrådet Ann-Marie Fagerström och kommunchefen Anette Strömblad kommer vara på plats, säger Ann-Christine Torgnyson.

Ann-Christine Torgnyson, näringslivsutvecklare i Emmaboda kommun,
telefon: 0471-24 90 12, e-post: ann-christine.torgnyson@emmaboda.se