Emmaboda kommuns yngsta elever får se teater om vänskap

Våren bjuder på ett digert skolkulturprogram för alla barn och elever i Emmaboda kommun. Nästa vecka spelas Regionteatern Blekinge Kronobergs teaterföreställning Mirabell och Astrakan för en ung publik.

Mirabell och Astrakan utspelas på en lekplats och handlar om ett dramatiskt möte mellan två helt olika och ensamma barn som på samma gång skräms och fascineras av varandras olikheter. Det uppstår en maktkamp mellan dem, men de hittar till slut en ny vän i den andra innan dagen är över.

- Det är en spännande teater om oväntad vänskap och om att hitta sig själv i mötet med en annan person, säger Nanna Johannisson, kulturhandläggare Emmaboda kommun.

Föreställningen visas för kommunens förskolors äldsta barngrupp samt för alla F-klass-elever. Regionteatern har tagit fram en lärarhandledning till föreställningen med tips på hur man kan förbereda barnen på teatern och hur barnens upplevelser från föreställningen kan ge upphov till intressanta diskussioner i grupperna efteråt.

Föreställningen har köpts in av Kulturgruppen för skola och förskola som en del i Emmaboda kommuns skolkulturgaranti.

Nanna Johannisson, kulturhandläggare Emmaboda kommun,
telefon: 0471-24 92 41, e-post: nanna.johannisson@emmaboda.se