Nominerade till Emmabodadagen 2018 utsedda

De nominerade till årets Emmabodadag är nu utsedda. Förslag till alla kategorier har lämnats in av befolkningen i Emmaboda kommun och en jury har valt ut de nominerade. Vinnarna presenteras på galan den 14 februari 2018 i Emmaboda Folkets hus.

Totalt finns fyra kategorier: Årets Karl-Oskar, Årets Kristina, Årets Ungdom och Årets Integrationpris. Förutom priskategorierna uppmärksammas också alla nyetablerade företag och årets förstfödda baby, Nominerade till Emmabodadagen 2018 utses för något man uträttat under lång tid eller senast under december 2017.

ÅRETS KARL OSKAR

• Göran Johansson, driver Hönsalottas Luffarmuseum och är nominerad för gott ambassadörskap.
  • Sölve Hjalmarsson, är engagerad i Röda Korset och sockenrådet i Långasjö och en drivande kraft bakom skördefesten i Långasjö
  • Göran Persson, har ett stort engagemang i flera föreningar.

ÅRETS KRISTINA

• Anneli Djerf, är uppskattad omsorgshandledare på allaktivitetshuset Loket i Emmaboda
  • Anna Franksson, äger en tatueringsstudio och startade en julmarknad
  • Siv Johansson, har varit redaktör för boken I Dackebygd i många år samt engagerad i Vissefjärda teater och Törsbogården

ÅRETS UNGDOM

• Isac Aronsson, 15-åring som tävlar framgångsrikt i bilracing.

ÅRETS INTEGRATIONSPRIS

• Annika och Sölve Hjalmarsson, Tor och Ingrid Åsman, har ägnat mycket tid åt att hjälpa nyanlända
  • Korpen, genom Agneta Ahlkvist och Britt-Marie Magnusson startat projektet Språkpromenader
  • Peter Elmberg, inkluderar alla människor oavsett etnicitet, tro eller kön. I hans musikal Hitkommarna deltar nyanlända med sina berättelser.

Om juryn

Juryn består av representanter från kommun, köpmän, näringsliv och föreningsliv och har som uppgift att bland alla förslag plocka ut tre nomineringar i varje kategori, och av dessa kora en vinnare.

För mer information om Emmabodadagen kontakta:

Weronica Stålered, administrativ chef, Emmaboda kommun,
telefon: 0471-24 90 13, e-post: weronica.stalered@emmaboda.se