Emmaboda kommuns elever i årskurs 8 får besök av författare Mattias Edvardsson

Den 21 mars kommer författaren Mattias Edvardsson till Bjurbäcksskolan 7-9 för att träffa alla elever i årskurs 8.

Författarbesök ingår i Emmaboda kommuns skolkulturgaranti i Barn- och ungdomskulturplanen och arrangeras varje läsår för elever i årskurs 5 och 8.

- Vi vill stimulera elevernas läs- och skrivförmåga genom att regelbundet bjuda in författare till skolorna. Skönlitteratur som belyser människors villkor och livsfrågor är centralt i läroplanen för grundskolan i ämnet svenska. Mötet med en verksam författare kan aktivera elevernas lust att läsa och skriva, säger Nanna Johannisson, kulturhandläggare Emmaboda kommun.

Mattias Edvardsson kommer från Lund och kombinerar sitt författarskap med ett jobb som gymnasielärare i svenska och psykologi. Han har bland annat skrivit ungdomsromanerna ”Stå ut” och ”April, April” om ungdomars situation och om hur det är att växa upp och hitta sin plats i livet.

Nanna Johannisson, kulturhandläggare Emmaboda kommun,
telefon: 0471-24 92 41, e-post: nanna.johannisson@emmaboda.se