Emmaboda kommun är Fairtrade-diplomerad ännu en gång

Första gången Emmaboda kommun blev Fairtrade-kommun var 2011.

- Fairtrade handlar om så mycket mer än bara bra produkter. Genom att vi är en Fairtrade city så gör vi ett viktigt ställningstagande, för rättvis handel och mot barnarbete, säger Lisa Hansson, folkhälsosamordnare Emmaboda kommun.

I dagsläget är 67 kommuner Fairtradecertifierade och det finns tre Fairtraderegioner i Sverige. Styrgruppen för Emmaboda kommun är Hållbarhälsa och miljö. Fairtradeföreningen jobbar aktivt med detta i Emmaboda kommun och har ett brinnande engagemang i dessa frågor.

- Det är med våra gemensamma krafter det är möjligt. Här spelar föreningen Fairtrade och näringslivet en stor betydelse, säger Ann-Marie Fagerström, kommunstyrelsens ordförande Emmaboda kommun.

Mer information om hur Fairtrade jobbar hittar du på www.fairtrade.selänk till annan webbplats

För mer information om kontakta:

Lisa Hansson, folkhälsosamordnare i Emmaboda kommun
Epost: lisa.hansson@emmaboda.se