Vård- och omsorgsprogrammets nya metodrum vid Vilhelm Mobergsgymnasiet invigs

Vi är glada att Vård- och omsorgsprogrammet vid Vilhelm Mobergsgymnasiet nu har ett eget metodrum och firar det med högtidlig och festlig invigning, tisdagen den 16 oktober kl. 10. Det bjuds på hälsosamt bubbel och tilltugg samt tillfälle till information om utbildningen och den goda arbetsmarknaden.

- Vård- och omsorgsprogrammet är både ett yrkes- och studieförberedande program. Att ha ett eget metodrum i nära anslutning till hemklassrummet så att teori och praktik lätt kan varvas ökar kvaliteten på utbildningen, säger vårdlärare Eva Lundin.

Invigningen sker under den nationella Vård- och omsorgscollegeveckan. Vård- och omsorgscollege är certifierad samverkan mellan arbetsgivare, fackliga organisationer och utbildningar som tillsammans skapar attraktiva och moderna verksamheter med hög kvalité. Samverkan finns på lokal och regional nivå, och utgår från tio kvalitetskriterier (https://www.vo-college.se/certifiering/kvalitetskriterierlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster).

- Emmaboda kommun ingår i det regionala colleget Kalmar län och i det lokala colleget Södra Kalmar län. Under det senaste året så har Vård- och omsorgs-college Kalmar län särskilt arbetat med handledarutbildning. Det är viktigt att medarbetare som tar emot studenter och blir deras handledare har bra verktyg för bemötande och handledning. Det kvalitetssäkrar den arbetsplatsförlagda utbildningsdelen (till vardags kallad praktik), berättar Linnéa Haraldsson verksamhetsutvecklare socialförvaltningen.

Det ger också påfyllnad och uppmuntran till befintliga värdefulla medarbetare. Arbetsmarknaden är mycket god för elever som väljer att läsa vård- och omsorgsprogrammet. Fler elever nationellt söker yrkesförberedande program vilket också återspeglas i Emmaboda där Vård- och omsorgsprogrammets förstahandssökande ökade mot förra året.

- Vi anställer mer än gärna elever som har fullföljt vård- och omsorgsprogrammet och under den arbetsplatsförlagda utbildningen visat personlig lämplighet för yrket, säger Anette Isaksson, enhetschef äldreomsorgen och Niklas Johansson, enhetschef funktionsstöd.

För mer information om kontakta:

Linnéa Haraldsson, verksamhetsutvecklare socialförvaltningen Emmaboda kommun
Epost: linnea.haraldsson@emmaboda.se