Erica Månsson och Jan Dzedins leder The Glass Factory

Erica Månsson och Jan Dzedins

Det blir Erica Månsson, med ett uppdrag till Nilsson & Månsson AB, och Jan Dzedins, verksamhetschef för kultur i Emmaboda kommun, som blir tillförordnade chefer för The Glass Factory, Boda glasbruk, tills vidare.

Erica är en driven och erfaren ledare som arbetat många år i olika chefsbefattningar inom offentlig sektor, senast kultur- och fritidschef i Växjö kommun. Hon har drivit en rad utvecklingsprojekt såsom regional utvecklingsstrategi, skapandet av kulturarvsbolaget Kulturparken Småland (som blev årets museum 2012), Sveriges Glasmuseum och Framtidens bibliotek. Hon introducerade den brittiska metoden Cultural Planning i Sverige och har nyligen projektlett nätverket Swedish Glass Net – Arkiv och samlingar. Jan Dzedins tar personal-, budget- och arbetsmiljöansvar medan Erica fokuserar på utvecklingsfrågor och projekt.

Jan Dzedins arbetade innan han kom till Emmaboda som scenkonstproducent för Regionteatern Blekinge Kronoberg och som teaterchef för Byteatern Kalmar Länsteater. Han har även producerat projekt med nycirkus, i Glasriket.

Efter en turistintensiv sommarperiod har The Glass Factory i höst flera internationella Master Classes och utvecklingsprojekt framför sig.

Det tillförordnade chefskapet fortgår fram till dess att en ny verksamhetschef kan anställas.

Erica Månsson, vd, Nilsson & Månsson AB
telefon: 076-788 27 01, e-post: erica@nilsson-mansson.se