Regnkläder från Emmaboda erövrar inkubatorn

I fredags stod det klart att Jonas och Carola Carlsson på Svenska Regnkläds Aktiebolaget och varumärket Farmer Rain blir först ut bland Emmabodas företag att ta bli antagna till Kalmars Science Parks inkubator.

- För kommunens del ger det oss ett kvitto på att vår satsning att gå in i projektsamverkan kring en regional Inkubator är rätt väg att gå. Utöver Farmer Rain har Emmaboda haft med två företag/företagare i så kallad förinkubator. Jag är glad och stolt och vill rikta ett stort Grattis till Jonas och Carola. Det ska bli ett sant nöja att fortsätta att följa Farmer Rain på den fortsatta resan! säger näringslivsutvecklare Ann-Christine Torgnyson.

Jonas och Carola har en bakgrund som lantbrukare och det var med de erfarenheterna och kunskapen som de 1992 började med att utveckla högspecialiserade regnkläder som tål tuffa krav för yrkesfolk. Med tiden växte denna sidoverksamhet till en passion. Idag är de E-handlare med en modern kollektion som säljer sina produkter i Sverige och världen. Numera drivs verksamheten i eget bolag, Svenska Regnkläds aktiebolaget under varumärket Farmer Rain.

- Vår vision är att alla förtjänar rejäla och snygga regnkläder. Nu vill vi slå oss in på den privata marknaden och även gå mot mode, säger Carola Carlsson.

I Kalmar Science Parks inkubator får Farmer Rain bland annat stöd att utveckla affärsmål, hållbarhetstänk och varumärkesstrategi. Till sin hjälp har de bland annat affärsutvecklaren Kenneth Lundin. Man får även tillgång till ett brett nätverk via övriga Inkubatorsföretag.

- Vi förväntar oss möjligheter att få kunskap om en bra företagsstruktur och lära mycket från litet till stort inom företagande.

Inom kort ska vi visa upp vår kommande nya hemsida för att få kritik innan vi lanserar den. Den kommer att vara på svenska, engelska och tyska. Det blir nya bilder i nya miljöer.

Vi har utökat vårt team med nya modeller, en filmare och en specialist inom social media avslutar Jonas Carlsson.

Foto: Camilla Dopson, Kalmar Science Park

För mer information kontakta:
Ann-Christine Torgnyson, näringslivsutvecklare Emmaboda kommun,
0471-24 90 12, ann-christine.torgnyson@emmaboda.se

Farmer Rain, Jonas och Carola Carlsson, 0471-22065, 070-5892065, lindkullens@hotmail.com