Tårta med texten Grattis Emmaboda

Emmaboda kommun klättrar högt i företagsranking 

2020 års siffror från Svenskt Näringsliv innebär att Emmaboda kommun höjer sig 63 platser – mest klättring i Kalmar län- och hamnar på plats 224.

- En mycket glädjande siffra! Jag hoppas och tror att vi kan fortsätta stiga i rakningen framöver. Från politiskt håll kommer vi fortsätta arbeta aktivt med företagsfrågor, från mig personligen är detta prioriterat under hela mandatperioden, säger Johan Jonsson, kommunstyrelsens ordförande.

Undersökningen genomförs av Demoskop på uppdrag av Svenskt Näringsliv. Webbenkät, postenkät och telefonintervju gjordes under januari-mars 2020. Ett första resultat publicerades den 26 maj. Nu har även statistikuppgifterna sammanställts och samtliga resultat har rankats.

92 företag har svarat, svarsfrekvens 54%. Det sammanfattande omdömet ökade från 2,61 föregående år till 3,08 i år. Målet är 3,7 år 2028 och 4,4 år 2032.

En del av frågorna, lite av statistiken och även hur olika frågeområden viktas med avseende på rakning har förändrats i årets undersökning. Det sammanfattande omdömet står för 1/3, övriga enkätsvar 1/3 och statistik från Upplysningscentralen (UC) och Statistikmyndigheten (SCB) står för 1/3 av den totala rankingplaceringen.

https://www.foretagsklimat.se/files/Nya%20rankingen%20.pdf Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

https://www.foretagsklimat.se/ Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Johan Jonsson, kommunstyrelsens ordförande i Emmaboda kommun,
telefon: 0471-24 90 10, e-post: johan.jonsson@emmaboda.se

Till toppen