Emmaboda Kommun

Dela sidan på sociala medier

Emmaboda kommun får ny ekonomichef

Emmaboda kommuns nye ekonomichef heter Anders Svensson. Han efterträder Jan Demerud som går i pension efter 16 år i Emmaboda kommun. Anders tillträder sin tjänst i början av maj.

Anders Svensson är 54 år och född och uppvuxen i Karlskrona. Han kommer senast från ett liknande uppdrag i Uppvidinge kommun. Anders har också jobbat som ekonomichef i Högsby kommun.

- Anders har gedigen erfarenhet som både ekonom och ekonomichef. Anders har jobbat med allt från prognoser, uppföljningar, ekonomiska utredningar och analyser. Vi ser fram emot att få jobba tillsammans med Anders och hälsar honom välkommen till Emmaboda kommun, säger Ann-Marie Fagerström, kommunstyrelsens ordförande Emmaboda kommun.

- Det ska bli oerhört roligt och stimulerande att få möjlighet att arbeta som ekonomichef i Emmaboda kommun. Jag känner stolthet och ödmjukhet inför uppgiften och förhoppningsvis kan mina erfarenheter bidra till något positivt för kommunen. Emmaboda kommun har en speciell plats i mitt hjärta i och med att mina rötter finns i Långasjö med omnejd, säger Anders Svensson.

Anders Svensson, ekonomichef i Uppvidinge kommun.
Telefon: 070-265 64 24, e-post: anders.svensson@uppvidinge.se

Ann-Marie Fagerström, kommunstyrelsens ordförande i Emmaboda kommun