Dela sidan på sociala medier

Emmaboda kommun deltar i Europeiska trafikantveckan

Den 16-22 september 2017 är det dags för den årliga Trafikantveckan. Torsdagen den 21 september anordnas aktiviteter utanför Emmaboda kommuns besökscenter.

Det är en europeiskt samordnad aktivitet (European Mobility Week) som ger draghjälp och stöd till kommuner och andra aktörer som vill lyfta fram åtgärder som underlättar och uppmuntrar till hållbara resor och transporter. Årets tema är ”Res hållbart och smart tillsammans” och slogan är ”Tänk framåt – res tillsammans.”

Torsdagen den 21 september mellan klockan 14.00 till 17.00 kommer olika aktörer visa upp sig utanför Emmaboda kommuns besökscenter. Besökarna kan bland annat träffa personal från Länsförsäkringar, Villaägarna, Emmaboda Trafikskola, räddningstjänst, polis och viltjägare. Kulturskolan underhåller och EmmaTaxi och Tomas Buss visar fordon. Emmaboda kommun bjuder på Fairtradefika i form av kaffe och kaka.

Mellan den 16 september och 16 oktober hålls en fototävling på Emmaboda kommuns Facebooksida. De tävlande ska ta en bild på temat ”Roligaste sättet att åka tillsammans inom kommunen” och ladda upp den på kommunens Facebooksida. Fina priser utlovas till fem bidrag.

Under Europeiska Trafikantveckan kommer städning av övergivna cyklar i cykelställen inom Emmaboda kommun att genomföras. Denna insats gör vi några gånger per år för att hålla de allmänna cykelställen i kommunen tillgängliga så att de inte fylls med långtidsparkerade cyklar. Dessutom görs det städning för att gator ska hållas tillgängliga för gående, och för de som har olika typer av funktionsnedsättning.

Åsa Albertsson, utvecklingsstrateg Emmaboda kommun,
telefon: 0471-24 90 79, e-post: asa.albertsson@emmaboda.se