Dela sidan på sociala medier

Student från Mediekreatörprogrammet har prövat kunskaperna i filmskapande hos Emmaboda kommun

Karin Bernfalk studerar sista terminen vid Mediekreatörsprogrammet på Linnéuniversitetet. Utbildningen innebär kreativitet inom media så som webb, film och fotografering. Karins huvuduppgift under praktiken på Emmaboda kommun har varit att skapa en film om arbetet som omsorgsassistent.

- Jag har blivit väldigt bra bemött av personalen på Emmaboda kommun. Filmen var en spännande utmaning och det finns ett stort behov att göra liknande filmer i framtiden, säger Karin Bernfalk.

- Karin Bernfalks kunskaper har hjälpt oss att få ihop ett material vi är stolta över att presentera idag då filmen läggs ut på Emmaboda kommuns webbplats och Facebooksida säger Weronica Stålered, administrativ chef Emmaboda kommun.

Det finns ett stort behov av personal till äldreomsorgen och LSS. Karin har tillsammans med sin handledare, kommunikatör Björn Boode, filmat och redigerat filmen. För att skildra verksamheten har Karin använt sig av två ungdomar, Irma Licina och Gustaf Malmquist, anställda i Emmaboda Norra serviceområde. Filmtagningarna skedde vid olika tillfällen under två månader och sedan redigerade Karin ihop materialet.

- Vi vill med filmen berätta att yrket som omsorgsassistent är både roligt och utvecklande. Semestervikarie som omsorgsassistent i Emmaboda kommun ger en personlig utveckling och en ovärderlig erfarenhet säger enhetschef Anette Isaksson.

Se rekryteringsfilmen här: https://www.facebook.com/emmabodakommun/länk till annan webbplats

Karin Bernfalk, studerande Mediekreatörsprogrammet Linnéuniversitetet
E-post: karin.bernfalk@gmail.com