Samordnare för Swedish Glass Net utsedd

Glasrikeuppdraget tog ett kliv framåt och etablerade i våras nätverket Swedish Glass Net under ledning av Emmaboda kommun. Med Swedish Glass Net vill regionen visa att det svenska glasets arkiv och samlingar är ett unikt nationellt design- och kulturarv och en angelägenhet för hela landet.

Behovet att säkra och utveckla arkiven och samlingarna identifierades snabbt under Glasrikeuppdraget och i nätverket samverkar idag Kulturparken Småland, The Glass Factory, Designarkivet/Kalmar Konstmuseum, Emmabodabygdens Arkivförening och Linnéuniversitetet.

Erica Månsson får uppdraget som samordnare

Nu är det klart att Erica Månsson, Nilsson & Månsson, tidigare kultur- och fritidschef i Växjö kommun och tidigare VD i Kulturparken Småland blir samordnare för Swedish Glass Net under 2018.

- Det är ett angeläget uppdrag och jag blev genast intresserad när Emmaboda kommun kontaktade mig. Det är ett nätverk med oerhörd potential och många starka aktörer. Att säkra och tillgängliggöra glasarvet är en viktig förutsättning för att utveckla Glasriket i stort. Det finns en skatt i arkiv och samlingar som allmänhet och forskare ska få tillgång till, säger Erica Månsson.

-Vi är glada för att Erica nappade på erbjudandet, säger Jan Dzedins.
Erica har stor erfarenhet av att samordna och leda kulturprojekt.

Jan Dzedins är kulturchef i Emmaboda kommun och sitter med i styrgruppen för Swedish Glass Net. Han har tidigare varit producent på Regionteatern Blekinge Kronoberg och chef för Byteatern Kalmar Länsteater. 2007-2011 producerade han projektet Cirkus i Glasriket.

För mer information om kontakta:

Jan Dzedins, verksamhetschef för kultur
telefon: 0471-24 92 24