Emmaboda kommun har upphandlat nystartsrådgivning

Vinnande anbud hade Nyföretagarcentrum Kalmarsund i samverkan med Kalmarsund Promotion. Avtalet gäller från 1 juni 2018 och är tvåårigt med möjlighet till förlängning ett plus ett år.

- Det känns bra att ha ett avtal på plats och att kunna börja skicka intresserade till en kvalificerad rådgivare. Jag har redan en person på kölista som håller på och flytta till kommunen så vi kommer att börja dra nytta avtalet med en gång, säger näringslivsutvecklare Ann-Christine Torgnyson.

Rådgivning via Nyföretagarcentrum Kalmarsund

Nyföretagarcentrumlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster Kalmarsund ingår i en nationell organisation Nyföretagarcentrum Sverige som erbjuder kostnadsfri, konfidentiell och personlig rådgivning till dem som funderar på att starta eget företag eller som nyligen har startat men har funderingar och frågor. Rådgivarna är diplomerade och har genomgått särskild utbildning för uppdraget och jobbar enligt Nyföretagarcentrums modell för rådgivning och affärsutveckling.

Utifrån nuvarande efterfrågan så kommer rådgivningen att ges en gång i månaden på plats i Emmaboda (kommunhuset), måndag förmiddag i Nybro (kommunhuset) och på övrig tid i Kalmar eller digital t.ex. via Skype. I avtalet ingår även:

• Nyföretagarträffar i Emmaboda i samverkan med kommunen, lokala företagsföreningar m.fl. aktörer.
  • Öppet hus i Emmaboda med nyföretagarrådgivning och finansieringsrådgivning i samverkan med kommunen m.fl. aktörer.
  • Mentorsprogram för nystartade företagare mot symbolisk summa. Ett nytt program är under konstruktion i samverkan mellan Nyföretagarcentrum och Almi.

I och med att Nyföretagarcentrum, Kalmarsund Promotion och Connect Sydost har en aktiv samverkan ger detta avtal även en hel del mervärden. t ex. Nätverksträffar i regionen om starta eget. Ett års fritt medlemskap för nystartade företag i Kalmarsund Promotion med tillgång till Promotionluncher och affärsnätverk. Inbjudningar till specialevenemang, mässor, utbildning mm.
Det finns möjligheter till affärsutveckling även för redan etablerade företag men då mot en deltagaravgift. Det handlar om ”Språngbräda” och ”Företagsaccelerator” via Connect Sydost.

• I upphandlingen har vi även sett till att vi har en möjlighet att avropa nystartsutbildning i form av inspirationsträffar. Det är vår förhoppning att erbjuda en serie om fem träffar under hösten, säger näringslivsutvecklare Ann-Christine Torgnyson.

Ann-Christine Torgnyson, näringslivsutvecklare Emmaboda kommun,
telefon: 0471-24 90 12, e-post: ann-christine.torgnyson@emmaboda.se