Feriepraktik 2020

Feriepraktik är inte att likställa med ett vanligt sommarjobb. Prova på, se och lär för framtiden!
Under tre veckor får du värdefull arbetslivserfarenhet inom kommunens olika verksamheter och/eller inom föreningslivet.

I år har du som är född 2003 och 2004 chans att söka.

Ansökningstiden är 27 februari - 22 mars.

Vem kan söka feriepraktik?

Du som är född 2003 och 2004 har i år chans att söka feriepraktikplats. Du ska vara folkbokförd i Emmabodas kommun och ha ett fullständigt personnummer, inklusive de fyra sista siffrorna.

Du blir din egen ambassadör men också ett viktigt ansikte utåt för din arbetsplats. Därför är det positivt om du är serviceinriktad, tillgänglig och öppen för att lära dig nya saker.

Arbetstid och lön

Du arbetar totalt 60 timmar under tre veckor. Arbetstiden är förlagd måndag-fredag mellan ca kl. 08.00-17.00, men tiden är 4 timmar/dag, förmiddag eller eftermiddag. Lönen är 62.50 kr/tim, inklusive semesterersättning.

Lönen betalas ut av arbetsmarknadsenheten efter att närvarorapporten har kommit in. Har du inte varit anställd inom Emmaboda kommun tidigare så behöver du kontakta Swedbank oavsett nuvarande bank för att meddela konto för utbetalning.

Om du saknar konto, så får du en utbetalningsavi skickad till den adress som du är folkbokförd på. Giltig legitimation krävs för att lösa ut avin.

Viktigt att tänka på

Redan under ansökningstiden vill vi att du beställer ett utdrag från polisens belastningsregisterlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Utdraget, i ett oöppnat kuvert tar du med dig din första arbetsdag och lämnar till din handledare. Det är ett krav för att kunna påbörja feriepraktiken.

Det är viktigt att du registrerat rätt mejladress och att du regelbundet kollar din mejl!

Om du blir erbjuden en plats får du senast den 21 april ett mejl om vilken feriepraktikplats du blivit erbjuden. Vill du behålla platsen måste du tacka ja till platsen senast den 8 maj men bekräfta gärna så fort som möjligt!

Har du fått erbjudande om en feriepraktik och tackat ja till din plats kommer du under maj att få hem information om din feriepraktik. Där finns namn och kontaktuppgifter till arbetsplatsen. Du har själv ansvar att senast 2 veckor innan du börjar din feriepraktik kontakta din handledare.

Vanliga frågor och svar angående feriepraktiken

Här hittar du vanliga frågor angående feriepraktiken

Till toppen