9 februari Att göra skillnad

9 februari bjöd Ny resurs in till en mycket uppskattad föreläsning med Siavosh Derakhti. Sveriges hetaste föreläsare inom områdena integration, mångfald och socialt entreprenörskap. Ett fåtal platser var lediga i biosalongen i Emmaboda Folkets hus

- Det enda jag önskar mig när jag kommer till Sverige är att få träffa Siavosh Derakhti, sa president Obahma inför sitt Sverigebesök.

Få eldsjälar lyckas få så stort genomslag som Siavosh. Han är en kämpe som jobbar för att kärleken skall övervinna hatet. Han är muslimen som vägrar känna agg mot sina medmänniskor på grund av religion eller hudfärg. Han är sonen till ett Iranskt par som flydde till Sverige på 90-talet och han är en av Sveriges mest framgångsrika unga entreprenörer med många utmärkelser i bagaget redan nu vid 25 års ålder. Derakhti är förespråkare för mångfald och pratar om hur man motverkar utanförskap.

Siavosh är killen som bevisar att vi aldrig får ge upp om en enda unge. Han har gått från IG i nästan alla ämnen till att vara en drivande social entrteprenör som får hela världen att lyssna. Mycket tack vare en engagerad lärare som aldrig gav upp och som visade i ord och handling att han trodde på Siavosh.

Dela sidan på sociala medier