John Deere Forestry

Skogsmaskin

Idag arbetar åtta personer som montörer, servicetekniker, säljare och en platschef. Det geografiska aktivitetsområdet för John Deere Forestry i Emmaboda är cirka fem mil i varje väderstreck från utgångspunkten räknat.

Första spadtaget togs till den nya John Deere Forestry anläggningen för skogsmaskiner i Emmaboda i mitten av oktober 2007. Ett år senare invigdes en ny byggnad på 600 kvadratmeter med kontor, lager, verkstad och försäljningslokaler.

- Vi tittade även på andra lokaliseringsalternativ, men vi valde Emmaboda eftersom det är en bra knutpunkt med bra kommunikationer och så har vi mycket maskiner i det här området, säger Per Johansson, säljare på John Deere Forestry i Emmaboda, som arbetat i Emmaboda sedan starten 2008.

- Det kommunala fastighetsbolaget Emfab byggde snabbt vår serviceanläggning som vi hyr.

En avgörande anledning till etableringen i Emmaboda var det faktum att orten hade tradition som ett serviceställe för skogsmaskiner i början av 90-talet. Det drevs i annan regi i en lokal på östra industriområdet.

- Logistiken och traditionen vägde tyngst. Sedan är Emmaboda en bra ort med god samhällsservice. Det finns verktyg att köpa och hotell för besökare till företaget. Ur min synvinkel planerar vi att stanna här, säger Per Johansson.

Dela sidan på sociala medier