Starta företag

Funderar du på att starta företag? Eller du kanske precis har startat? Välkommen att boka kostnadsfri, konfidentiell och personlig rådgivning! Emmaboda kommun har avtal med Nyföretagarcentrum Kalmarsund/Kalmarsund Promotion som genomför rådgivningen åt oss.

Rådgivning via Nyföretagarcentrum

Nyföretagarcentrumlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster erbjuder kostnadsfri rådgivning till dem som funderar på att starta eget företag eller som nyligen har startat men har funderingar och frågor. Nyföretagarcentrum samverkar med Almi vad gäller behov av externt kapital.
Rådgivning i dagsläget i första hand digitalt via länk. Men det är även möjligt att boka rådgivning fysiskt på plats i Emmaboda en gång per månad, se nedanstående datum. Plats: kommunhuset, Rådhusgatan 2, Emmaboda, lokal Kristina om inget annat anges). Alla rådgivning förbokas via Nyföretagarcentrumlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

2020-02-03 eftermiddag från kl. 13.15
2020-03-02 eftermiddag från kl. 13.15
2020-04-06 eftermiddag från kl. 13.15
2020-05-04 eftermiddag från kl. 13.15
2020-06-01 eftermiddag från kl. 13.15
2020-08-10 eftermiddag från kl. 13.15
2020-09-07 eftermiddag från kl. 13.15
2020-10-05 eftermiddag från kl. 13.15
2020-11-02 eftermiddag från kl. 13.15
2020-12-07 eftermiddag från kl. 13.15
(Tider med reservation för ändringar).

För bokning av rådgivning på övrig tid:
Måndag förmiddag i Sliperiet, Pukeberg/Nybro) .
Tisdag-fredag Kalmar eller digital till exempel via Skype, telefon etcetera.

Hittar du ingen tid som passar bland Nyföretagarcentrums fasta rådgivningstider är du välkommen att kontakta dem på info@kalmarsundpromotion.se, 073-033 24 98.

Avtalet erbjuder även:

  • Nätverksträffar i regionen om starta eget genomförs i samverkan med Almi, Kalmar Science Park, Divhuset och Skatteverket.
  • Nyföretagarträffar i Emmaboda i samverkan med kommunen, lokala företagsföreningar med flera aktörer.
  • Öppet hus i Emmaboda med nyföretagarrådgivning och finansieringsrådgivning i samverkan med kommunen med flera organisationer.
  • Ett års fritt medlemskap för nystartade företag i Kalmarsund Promotion med tillgång till Promotionluncher och affärsnätverk.
  • Inbjudningar till specialevenemang, mässor, utbildning med mera erbjuds löpande via Nyföretagarcentrums nationella organisation och andra samverkanspartners.

Startseminarier

Almi erbjuder startseminarierlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster på olika teman. Almi erbjuder även ett snabbspår för nyanlända. Du hittar datum för dessa seminarier i Almis kalenderlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Vill du starta företag tillsammans med andra?

Coompanionlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster kan stödja er i ert arbete med att analysera behov och marknader, vässa er företagsidé, söka finansiering och skapa mervärden genom samverkan med andra personer eller företag. Kooperativa företag har minst 3 delägare och drivs oftast i företagsformen ekonomisk förening men ibland som ett aktiebolag. Coompanion är expert på kooperativt företagande och arbetar på uppdrag av Tillväxtverket och har ett brett kontaktnät bland myndigheter och finansiärer.

Det finns även bra hjälp att få via webben

verksamt.ses webbplatslänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster hittar du information, verktyg och e-tjänster från flera myndigheter på ett ställe. Här finns flera checklistor och guider där du till exempel kan se om din verksamhet är tillstånds- eller anmälningspliktiglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster och vilken myndighet du ska vända dig till. Du kan bland annat skapa en affärsplan och registrera företag. Det är Bolagsverket, Skatteverket samt Tillväxtverket i samarbete som tagit fram informationen.

Länk till film för dig som ska starta företag inom livsmedel.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Startaegetinfo.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster är en kostnadsfri guide för den som vill starta eget företag. På Startaegetinfo.se finns också information om att starta eget, affärsplan, redovisning, dokumentmallar med mera.

Regionförbundet i Kalmar län har möjligheter att lämna företagsstödlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster i olika former, till exepmpel konsultcheckar, marknadsföringscheck för nystartade företag. Se också vår sida om EU-stöd och företagsstöd.

Almi företagspartner har en webbaserad företagarskolalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster som man kan läsa i sin egen takt.

Att tänka på om du köper/tar över ett företag

Ta reda på vilka tillstånd, anmälningar som behövs för att driva verksamheten. Observera att tillstånd och anmälan om viss verksamhet oftast inte följer med automatiskt i köpet utan måste sökas på nytt av dig som ny ägare.

Skatteverkets informationer för nya företagare

Skatteverket anordnar en rad olika träffar för företagare och blivande företagare, allt från starta eget, fördjupningsträffar enskild firma, aktiebolag, moms, kontrolluppgifter, deklaration mm.

Här hittar du aktuella skatteträffar i regionen kring Emmaboda

Kronobergs länlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Blekinge länlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Kalmar länlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Dela sidan på sociala medier