Dela sidan på sociala medier


Ekonomichef

Arbetsuppgifter

Vår nuvarande ekonomichef avgår med pension våren 2017 och vi söker nu en efterträdare.

UPPDRAG
Som ekonomichef ansvar du för att leda och utveckla kommunens ekonomiska process och säkra en fortsatt god ekonomi med målet att hela tiden göra kommunen redo för framtiden som kommer. Du arbetar strategiskt i ett övergripande perspektiv, men också operativt med bokslut, redovisning och rapporter. Uppdraget innebär även arbete med budgetberedningar, styrdokument, förhandlingar och sammanställningar. Det finns en grundläggande struktur i ekonomiarbetet men det krävs en fortsatt utveckling av processer och rutiner.

Till din hjälp har du dina fyra medarbetare på ekonomienheten och samarbetet med ekonomerna på förvaltningarna. Du är direkt underställd kommunchef och ingår i kommunledningsgruppen där du förväntas delta och bidra med kompetens och engagemang i kommunövergripande frågor.


Kvalifikationer

PROFIL
För att lyckas i rollen krävs ett mycket professionellt ledarskap. Det innebär att du har en personlig mognad, stort engagemang och målfokus samtidigt som du är ödmjuk och lyhörd. Vidare skapar du förtroendeingivande och goda relationer med omgivningen genom ett gott bemötande och närvaro. Du har förmåga att arbeta strukturerat, analytiskt och strategiskt samt bidrar med idéer till kommunens vidareutveckling.

KUNSKAPER OCH ERFARENHETER
Vi ser att du har gedigen kunskap och erfarenhet av operativt och strategiskt ekonomiarbete. Du har chefserfarenhet och civilekonomexamen, eller annan utbildning som arbetsgivare bedömer likvärdig. Har du arbetat i eller med en politiskt styrd organisation är det meriterande.

Arbetet ställer krav på att du har en mycket god kommunikativ förmåga, vilket förutsätter goda kunskaper i svenska språket i tal och skrift.

B-körkort erfordras.
Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.


Anställning

Anställningsform:

Tillsvidareanställning


Yrkeskategori:

Ekonomichef


Erfarenhet krävs
Omfattning:

Heltid


Antal platser:

1


Upplysningar

Ulrika Palm
Ansvarig rekryterare
0727-120405

Ansökan

Sista ansökningsdatum:

2017-01-19


Arbetsgivarens referensnummer:

Unik Resurs


Sök jobbet genom att klicka här!

Emmaboda kommuns anställda ska spegla den mångfald som finns i kommunen. Vi välkomnar sökande oberoende av ålder, kön och utländsk bakgrund.

Ansökan
Din ansökan med CV och personligt brev gör du via www.unikresurs.se. Sista ansökningsdag är 19 januari. Kom ihåg att motivera så utförligt som möjligt varför du är intresserad och varför just du är lämplig för denna tjänst.

Har du frågor om tjänsten och processen går det bra att kontakta ansvarig rekryterare på Unik Resurs, Ulrika Palm, 072-7120405. Det går även bra att kontakta Anette Strömblad, kommunchef, 0471-249000. Anette.strombladh@emmaboda.se eller Elisabeth Dahl, personalchef, 0471-249033.

Mer om oss

Mitt i hjärtat av sydöstra Sverige- med pendlingsavstånd till Växjö, Kalmar och Karlskrona ligger Emmaboda. Vill du vistas i vacker natur, nära skog och sjö och kanske skapa ditt drömboende till en rimlig kostnad och dessutom ha flera stora evenemang i din närhet, kan Emmaboda vara något för dig. Vill du även vara med och påverka din omgivning är Emmaboda din kommun. Kreativa människor har påverkat och levandegjort miljön och livet här sedan länge. Emmaboda lever och vårt liv präglas av omtanke och öppenhet.

Det övergripande och gemensamma målet för politiker och anställda i Emmaboda kommun är att ständigt utveckla Emmaboda så att kommunen är attraktiv att bo och verka i.