Dela sidan på sociala medier

Årets företag UngDrive

9 ungdomar har i sommar tagit möjligheten att driva sitt eget företag som sommarjobb inom konceptet UngDrive i Emmaboda kommun.

Under en veckas tid har ungdomarna utbildats och gått från idé till UngDrive företag och utvecklat sina produkter och tjänster. En utbildning där teambuilding, affärsidéutveckling, marknadsföring, sälj och drömmar stått i fokus. Utöver det har även flera lokala företag besökts för att inspirera.

Totalt är det 4 tjejer och 5 killar som driver 6 olika företag:

Darias hästservice
Darias affärsidé är baserat i hennes stora passion till hästar. Hon erbjuder
hästintresserade hjälp med sina hästar såsom enklare inridning och utbildning.

Jespers GK
Jesper erbjuder gräsklippning till familjer i hans närområde. Jesper har även ett miljötänk i sin verksamhet då han använder aspen som drivmedel.

Max Sport och Media
Max har redan innan sommaren anordnar ett fotbollsläger med över 90 deltagare. Nästa steg i Max företag är att börja bygga en svensk nyhetssajt med fokus på italienska fotbollsserien serie A. Ett företag som Max påbörjar under sommaren för att fortsätta driva till hösten.

Muggels
Maria, Syrsa, Ebba ska under sommaren sälja trendiga produkter mot ungdomar såsom iphoneskal, mobilladdare och fidgetspinners. Försäljningen kommer framförallt att ske fysiskt men även digitalt genom facebook och en eventuell hemsida.

Samuel Nordström
Musikern Samuel driver sig själv och sin musik som företag. Samuel erbjuder både spelningar och kommer vara gatumusikant under sommaren. Förhoppningen för Samuel är att han kan leva på sin musik efter sommaren.

Techlinx
Oscar och Elof ska i sommar driva företaget Techlinx som erbjuder processorkraft för bitcoin mining. De hyr ut sin processorkraft i olika nätverk och får där betalt för den uthyrningen. De kommer även försöka utveckla en app under sommaren.