Prao på kommunledningskontoret

Vecka 40 har kommunledningskontoret haft en tjej från Bjurbäcksskolan som skuggat näringslivsutvecklaren.

Läs om hennes intryck av kommunorganisationen.

Vecka 40
Min vecka har varit väldigt bra och det har gått fort. Jag har fått vara med på en del möten som till exempel näringslivsrådet. Till det mötet fick jag renskriva workshopmaterial från ett seminarium med Kairos Future. Detta använde och jobbade vi vidare med under näringslivsrådet. På mötet träffade jag olika politiker, tjänstemän och företag.

Jag fick träffa olika företag som finns i Emmaboda, som jag inte viste existerade. Vi var ute på lite spontana företagsbesök. Jag har fått träffa trevliga människor, som jobbar inom kommunen och på olika företag.

Innan jag kom till kommunhuset viste jag inte ens att det fanns. När jag tänkte på kommunen förut, trodde jag att de tog in pengar och sedan betalade de andras löner, alltså lärare och olika personer som jobbar inom kommunen. Det är bara en del av allt som en kommun gör.

De har möten för att komma på idéer och diskutera kring idéer om hur de ska göra så att det funkar i samhället och så att folk är nöjda. Och de diskuterar lösningar på problem. Ofta är folk missnöjda och tycker att kommunen borde göra ett mycket bättre jobb. De gör mycket mer än vad de flesta känner till. Till exempel de som behöver omsorg vill ha det direkt. Kommunen ser till att alla får det när de behöver, genom att bygga gruppboende, trygghetsboende, förskolor med mera.

Att jobba inom kommunen kan vara stressande för det är väldigt stora och viktiga frågor som man har ansvar för, men det handlar ju om hur samhället ska byggas och att alla trivs. Att jobba inom kommunen skulle jag inte klara av men därför är det bra att det finns så många som har ork och kunskap att fixa det åt oss.

Jag skulle ändå tipsa kompisar att testa att ha prao eller sommarjobb här.

Praoeleven v-40

Dela sidan på sociala medier