Till campingägare/värdar och vandrarhem

Räddningstjänsten vill uppmärksamma alla om det extrema väderläget vi har idag.

Husvagnar och tält brinner snabbt – ofta är branden över på några minuter. Gräset är idag väldigt torrt och brinner otroligt snabbt.

Brännskador och andra personskador i samband med bränder på campinganläggningar orsakas vanligen av brand i den egna campingenheten, idag är risken för antändning av gräs extremt stor och det är främst den enskilde campinggästen som kan påverka risken för brand.

Räddningstjänsten vill även uppmärksamma att rökning och bruket av levande ljus mycket snabbt kan få allvarliga konsekvenser, varför man behöver försäkra sig om att ingen glöd hamnar på marken.

Vi uppmanar ägare/värdar att informera om att rökare bör släcka cigaretten i en kopp/burk med vatten samt inte ha ljus ställda direkt på brännbart material.

Campingar och vandrahem kan med framgång ha några ställen med små vattenbad att fimpa i och alla kan upplysa om det extrema läget vi har idag. Uppmana gärna era gäster att fimpa i en vattenfylld mugg eller annat litet vattenbad, allt för att få en trygg och säker miljö att vistas i.

Var extra försiktig i dessa tider och kom ihåg att all grillning utomhus ej är tillåtet.

Skriv gärna ut denna affisch om eldningsförbudet. Information på svenska, engelska, tyska och arabiska , 311.3 kB, öppnas i nytt fönster..

Finn Jensen
Stf. Räddningschef
Rtj.förbundet Emmaboda-Torsås

Dela sidan på sociala medier