Pensionärer besökte The Glass Factory

Wolfgang Weidner arbetade 40 år på Åfors glasbruk. Idag fick han testa sina färdigheter som glasblåsare igen på The Glass Factory, Boda Glasbruk.

Idag anordnades den sista resan för de pengar som Emmaboda kommun fick förra året genom Kampradstiftelsen, bidrag till socialt äldreprojekt - Kulturresa i vår del av Småland.

- Vi ansökte om 130 000 kr och fick dessa till våra allaktivitetshus i Emmaboda, Vissefjärda och Algutsboda samt Lindås träffpunkt, säger Anneli Djerf, omsorgshandledare,

Tanken var att pensionärerna som inte alltid på egen hand har så lätt för att ta sig iväg på egna resor skulle få ta del av det rika kulturliv som finns i vår närhet i Emmaboda kommun.

- Det har varit cirka 100 pensionärer i kommunen som deltagit på dessa resor under året. Vi har varit på bygdeteatern i Vissefjärda, Klasatorpet, Duvemåla Hage, Hönsalottas museum, Korrö och Glass factory i Boda.
Pensionärerna har fått tagit del av teater och guidade visningar med fika. På Hönsalottas museum blev det också underhållning och luffarmeny, säger Anneli Djerf.

Under vintern erbjöds också två föreläsningar på dessa allaktivitetshus där Per Melin föreläste om bygdens historia samt högläsning av Mobergberättelser och musik av Marianne Henningsson och Kurt Lindblom, Jan Karlsson och Ing-Britt Fransson bland annat.

Dela sidan på sociala medier