Stormöte i Nybro om planerad luftledning

Inom kort kommer Svenska Kraftnät att ansöka om koncession hos Energimarknadsinspektionen för att bygga luftledning på den planerade sträckan mellan Oskarshamn via Nybro och Emmaboda till Hemsjö. Måndagen den 12 juni hålls ett stormöte i Nybro.

Kom till Nybro och manifestera!

Datum: Måndag den 12 juni kl.18.00-21.00 fika från kl. 17.30
Plats: Kristallen, Stora Trädgårdsgatan 2, Nybro


Vi behöver DINA synpunkter och vill få veta hur du som markägare /boende har blivit bemött under processen med Svenska Kraftnät. Skriv ned några rader om samråd, bemötande och hur det påverkar ditt boende, företag, miljö och inte minst oro. Era synpunkter kommer vi att sammanställa med namn eller anonymt och skicka till Energimarknadsinspektionen.

Vi vill att Energimarknadsinspektionen ska få veta precis hur ni upplever denna påverkan i er närmiljö. då detta är en av flera parametrar som Energimarknadsinspektionen har i sitt underlag för beslut.

Program
18.00 Välkommen och kvällens innehåll, Christina Davidson kommunalråd i Nybro
18.30 Lägesrapport och vad är på gång, Mats Blomberg Södra
18.45 Röster från drabbade markägare/boende i området
19.30 Fika med mingel
20.00 Hur jobbar vi vidare i påverkansarbetet? Anders Åkesson riksdagen, arbetsgruppen- kommuner, LRF, Södra samt Nätverket Nej till Nybroledningen.
20.30 Avslut.

Välkommen!

Har du funderingar och frågor - ta kontakt med Helene Lantz e-post helene.lantz@lrf.se eller Mats Blomberg e-post mats.blomberg@sodra.com eler Åsa Albertsson e-post: asa.albertsson@emmaboda.se

Dela sidan på sociala medier