Onormalt hög dricksvattenförbrukning i Eriksmåla/Åfors

Det utgående flödet från Eriksmåla vattenverk är onormalt högt. Detta kan bero på en vattenläcka i Åfors eller Eriksmåla.

[2019-03-29 13.58] Arbetet med att finna och laga läckan fortsätter. Vi har öppnat ett tappställe för dricksvatten där man kan fylla på egna kärl. Tappstället är placerat vid Åfors Folkets Hus. Om tappstället sinar eller andra problem uppstår ber vi dig att kontakta vår VA-jour på 0471-24 97 60.

[2019-03-29 12.40] Vissa fastigheter kan bli helt utan vatten under arbetet med läcksökning. Vi kommer att köra ut en vattentank till Åfors Folkets Hus. Den är ännu inte på plats. Ett nytt meddelande läggs ut när tanken är på plats.

[2019-03-29 11.50] Området för vattenläckan är lokaliserad. Vi fortsätter läcksökningen för exakt placering på läckan. Utflödet från vattenverket har vi behövt sänka för att kunna ha vatten ut på ledningsnätet. Trycket kommer att vara sämre än normalt.

[2019-03-29 09.50] Emmaboda Energi kommer att stänga av vattentillförslen i delar av Erikmåla och Åfors för att hitta den förmodade vattenläckan.

Detta innebär att Ni som abonnent kan komma att bli utan vatten under delar av dagen idag Fredag 29 mars.

Vi ber om ursäkt för de olägenheter ni kan få i samband med arbetet.

Efter avstängning kan vattnet bli missfärgat. Detta är normalt och orsakas av arbetet. Spola i en kran tills missfärgningen försvunnit. Skulle missfärgningen vara kvar trots spolning så kan Emmaboda Energi kontaktas. Vittvätt ska undvikas dagarna efter avstängningen.

Vi återkommer med ytterligare information så snart vi kan.

Vid frågor kontakta VA-beredskapen 0471-24 97 60

Aktuell informationom vattenläckan: http://www.emmabodaenergi.se/länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster