• Datum: 16 okt
  • Tid: 19.00-21.00
  • Plats: Emmaboda Folkets Hus
  • Kategori: Teater & Show
  • Arrangör: Emmabodabygdens riksteaterförening
16 okt 2019

Teater: Balladen om Nygatan 8

En nydiktad musikteaterföreställning där Cornelis Vreeswijks älskade sånger tolkas och sätts i ett nytt sammanhang.

Minna Johannesson, född och uppvuxen i småländska Emmaboda, är verksam som regissör i Danmark och har där bl a blivit tilldelad det ärofyllda teaterpriset Reumert som Årets regissör 2013 och nu senast har hon gjort den hyllade föreställningen Højskolesangbogen på Det Kongelige Teaters Stora scen i Köpenhamn.

Jag har alltid varit fascinerad av att berätta om den helt vanliga vardagsmänniskan, med all sin längtan, fåfänga och sina misslyckanden och rädslor. Vad händer när vardagens trygghet och rutiner sätts ur spel? När ett oväntat möte uppstår? Minna Johannesson

En historia om två familjer från två kulturer och om deras strävan att leva sida vid sida, under samma tak. Med alla små och stora komplikationer som det kan innebära, både charmerande, fåniga och mindre tilltalande. Vi vet aldrig när livsavgörande stunder inträffar, när vardagen plötsligt blir ohanterlig eller helt fantastisk. Men det här är ett sådant ögonblick!

Med humor och en hel del allvar blir vi guidade på en resa vi trodde att vi kände till men nog inte hade så stor aning om. Allt till tonerna från ett live-band och Cornelis Vreeswijks odödliga musik och texter.

Prisinformation:

Vuxna 220 kr/ Vuxna med scenpass samt ungdomar under 26 år 180 kr /Ungdomar med scenpass 150 kr.

Biljetter:

Köp biljetter online på emmaboda.riksteatern.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster eller via telefon 070-285 93 00 / 070-633 77 39.

Webbsida:

emmaboda.riksteatern.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Kontaktinformation

Arrangör telefonnummer:

070-285 93 00

Arrangör e-postadress:

beritisibbahult@hotmail.com

Tillgänglighet:

Rullstolsanpassat.