• Datum: 19 jul - 22 jul
  • Plats: Spelmanshuset i Långasjö
  • Kategori: Dans
  • Arrangör: Djembe Center
19 jul 2019
-
22 jul 2019

Sommarkurs i Afrikansk Dans

Välkommen till en härlig danshelg med sol och bad!

Denna kurs i afrikansk dans riktar sig till nybörjare. Du får lära dig några enkla traditionella västafrikanska danser. Du får även en kort introduktion i djembespel på den trumkurs i spel till dans som pågår parallellt under helgen. På lördagkvällen är det dansfest och läraruppträdande.

Danslärare: Csilla Domonkos, Musiker: Gabriel Szenaszki (solodjembe), Lennart Hallström (bastrummor) och trumkursen (ackompanjemang).

Csilla är en glädjefull och passionerad dansare och dansinstruktör. Hon började dansa redan som barn och har alltid varit intresserad av olika folktraditioner. Sedan 2011 har hon jobbat tillsammans med Gabriel som både trummare och dansinstruktör. Hon har lärt sig dans från lokala dansare i Gambia bl.a. Ousmane Camara från African Ballet de Guinée. Se mer på www.facebook.com/digambaraforelänk till annan webbplats.

Gabriel är en lekfull och uppskattad djembespelare som helhjärtat delar sina 15 års erfarenhet av att spela solodjembe för västafrikansk dans. Gabriel är också trumlärare sedan 2006 och har under åren lärt sig av Famoudo Konate, Mamady Keita och Shidiki Camara. Sedan 2011 jobbar han med Csilla i gruppen Digambara Foré (www.facebook.com/digambaraforelänk till annan webbplats).

Lennart har undervisat i traditionellt djembespel och ackompanjerat afrikansk dans sedan 1993 och är välkänd runt om i världen för sina pedagogiska läromedel i afrikanskt trumspel. Han har gjort otaliga scenuppträdanden med olika konstellationer av professionella trummare och dansare i Stockholm, Värmland och Dalarna. Djembe Center är hans trumskola och trumbutik. (www.djembe.selänk till annan webbplats)

Kurslokalen är Djembe Centers stora Spelmanshus i Långasjö i Småland.

Fullständig information och anmälan på hemsidan www.djembe.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Välkommen till en härlig danshelg med sol och bad!

Prisinformation:

Du kan välja att gå enbart fredag kväll för 250:-, fredag-söndag för 1200:- och fredag-måndag för 1500:-.

Webbsida:

www.djembe.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Veckodagar:

Måndag, Fredag, Lördag, Söndag

Kontaktinformation

Arrangör telefonnummer:

070-725 42 63

Arrangör e-postadress:

lennart.hallstrom@djembe.se