• Datum: 14 sep - 20 okt
  • Plats: The Glass Factory
  • Kategori: Konst & Design, Utställning
  • Arrangör: The Glass Factory
14 sep 2019
-
20 okt 2019

Touching Darkness - berättelser från Boda

Utställning. Arkeologen och konstnären John Sunderland har tillbringat de senaste tre månaderna med att undersöka de tomma byggnaderna i och runt Boda.

John berättar om de upptäckter som han har gjort genom att undersöka Bodas föränderliga landskap utifrån arkeologi och konst. I denna process har John arbetat med att dokumentera tomma byggnader med hjälp av tekniker för kartläggning, ritning och fotografering. Han har också hämtat föremål från platserna som han dokumenterat och sedan använt som källmaterial för sitt konstnärliga arbete. John har upptäckt allt från materiella bevis på tidigare bosättningar till minnen, berättelser, själva atmosfären på platsen, som gjort Boda till Boda. I det här samtalet kommer han att delge dessa berättelser och berätta om hur, ibland spår av mörker har blivit uppenbara för honom medan han arbetat i övergivna och skogsklädda miljöer.

Prisinformation:

60 kr.

Webbsida:

theglassfactory.se/utstallningar/utstallningar/2019-08-31-14-9-20-10-touching-darkness---john-sunderland.htmllänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Veckodagar:

Onsdag, Torsdag, Fredag, Lördag, Söndag.

Kontaktinformation

Arrangör telefonnummer:

0471-24 93 60

Arrangör e-postadress:

jan.dzedins@emmaboda.se

Tillgänglighet:

Rullstolsanpassat.