• Datum: 7 jun - 29 aug
  • Plats: Rundqvistagården i Duvemåla
  • Kategori: Utställning
  • Arrangör: Emmaboda kommun Kultur i samarbete med SF studios
7 jun 2021
-
29 aug 2021

Fotoutställning: Utvandrarna

Den nya filmatiseringen av Utvandrarna i regi av Erik Poppe ställs i sommar ut som fotoutställning på Rundqvistagården i Duvemåla.

I hjärtat av Vilhelm Mobergs hembygd visas under sommaren en unik utställning med ett rikt fotomaterial från den nya filmen Utvandrarna.

Här kommer du som besökare att kunna ta del av de första bilderna från den nya filmen på den för historien berömda platsen Duvemåla, där också Vilhelm Mobergs mormor växte upp och som kom att bli inspirationen till Kristina i Utvandrarsviten.

Utställningen är ett samarbete mellan SF Studios och Emmaboda kommun Kultur.

Öppettider och kontaktuppgifter till Rundqvistagården Duvemåla

- Den här platsen, Småland och specifikt Duvemåla är synonymt med Vilhelm Moberg och berättelsen om Kristina och Karl Oskar för i stort sett alla. Det är ursprunget för inte bara Utvandrarserien och Mobergs litterära universum utan också en plats vi identifierar oss med i den svenska folksjälen. Sveriges utpost mot en ny värld, en ny tid och möjligheten till liv. Det känns otroligt fint att vi här i Emmaboda kommun kan vara med och ta ut den nya tolkningen som Erik Poppe nu skapat som en del av det lokala kulturlivet, säger Jan Dzedins, kulturchef Emmaboda kommun.

Prisinformation:

Fri entré till utställningen.

Kontaktinformation

Arrangör telefonnummer:

0471-24 92 24

Arrangör e-postadress:

jan.dzedins@emmaboda.se

Till toppen