• Datum: 26 maj
  • Tid: 13.00-15.00
  • Plats: Luvön, Antamålarör utanför Vissefjärda
  • Kategori: Guidade turer
  • Arrangör: Åsa Halin, Konstnär, guide och föredrag/kåserier med bildspel
26 maj 2022

Guidad tur runt Antamålarör och Luvön

Följ med på en guidad tur tillsammans med Åsa Halin på Kristi himmelsfärds dag 26 maj. Vandringen går i långsam takt längs slingrande skogsvägar medan Åsa berättar både sägner och skrönor, lite historia och lite om naturen.

För 150 år sedan eller längre tillbaka trodde man det fanns både troll, jättar och drakar här. Man spottade 3 ggr för att varna vättarna och man var lika säker på att träffa på en varg som en lindorm i skogarna. På tomten levde man samman med tomten som inte var röd och sprudlande glad som de på julkorten. Skötte man sig inte kunde man få sig en sitt upp ur tomma intet.

Vi promenerar längs skogsvägar som slingrar sig fram och åter över gränsen mellan Blekinge och Småland. Detta var en gång dramatiska trakter där gränsen mellan Sverige och Danmark gick. Den här delen av Småland är också känd för sin, ibland lite ovänliga men vackra natur. Här lämnade inlandsisen efter sig mycket sten. Vi talar om vad man kan se i naturen som skogsvandrare, murar – så klart, men också husgrunder och kanske en och annan backstuga. Vi börjar vid Linneas stuga, så får se en traditionell ”stuga” ser ut och historien om just denna (vi går ej in i stugan). Dessa stugor ser man oftast som stengrunder i skogarna idag.

Turen tar ca 2 timmar och går på skogs- och byvägar.

Kläder efter väder, bekväma skor, ta med en vattenflaska och sittdyna.

Prisinformation:

200 kr/person.

Bokning och information:

För bokning och mer information, klicka på länken nedan.

Webbsida:

www.asahalin.se/kristihimmelsfardsdag-26-maj-samt-lordag-den-28-maj-2022-guidade-turer-runt-luvon-och-antamalaror/ Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Kontaktinformation

Arrangör telefonnummer:

070-627 14 01

Arrangör e-postadress:

mail@asahalin.se

Till toppen