En dag med Moberg 2020

Sedan 2005 samarbetar Emmaboda kommun med Vilhelm Moberg-Sällskapet kring seminariet En dag med Moberg, vars syfte är att lyfta fram olika aspekter av Mobergs författarskap men också att visa på den bygd som inspirerat honom i hans diktning.

En dag med Moberg 2020
ställs in - beslut taget av Vilhelm Moberg-Sällskapet
och Emmaboda kommuns kulturenhet

Emmaboda kommuns och Vilhelm Moberg-Sällskapets traditionella En dag med Moberg skulle i år ha ägt rum den 27 juni i Boda Glasbruk. Årets inbjudna föreläsare var Peter Lejon, Maria Nilson, Reidar Jönsson och Lennart Johansson och Dramatenskådespelerskan Stina Ekblad skulle reciterat texter av Moberg tillsammans med Månkören från Kalmar i en avslutande konsert. Dagen samlar årligen c:a hundra deltagare från hela landet.

Pga. av rådande restriktioner i samband med coronakrisen skjuts nu evenemanget fram till nästa år.

- - -
Jan Dzedins, verksamhetschef för kultur
Emmaboda kommun
TFN 0471-24 92 24

Ingvar Hirdwall i Din stund på jorden

2019 års program:
Den självbiografiske Vilhelm Moberg

2019 söker vi Moberg så som han framträder i sina verk, under ledning av Expressens biträdande kulturchef Jens Liljestrand. Jens är författaren till den prisbelönta biografin Mannen i skogen. Håkan Nordmark belyser Vilhelm Moberg som historiker och Anna-Karin Carlstoft Bramell lyfter fram journalister i Mobergs verk, med kopplingar till författaren själv. Vi får även senaste nytt från nyinspelningen av Utvandrarna. Seminariet avslutas med en unik teaterkonsert. Emma Broströms VARJE VÅG framförs som bearbetat läsdrama med skådespelarna Agnes Forstenberg och Edvin Bredefeldt från Byteatern Kalmar Länsteater, samt Jan Dzedins, Reham Dakoury och musikerna Peter Elmberg, Sofia Devall och Lukasz Slojewski. Och som du ser kan du göra ytterligare tillval till årets program.

Mundekulla kultur- och retreatcenter

Mundekulla

Seminariet är förlagt till Mundekulla. På lunchen får vi veta mer om de unika byggnaderna i Mundekulla och vi får tillfälle att vandra runt i den fantastiska miljön som utvecklats till ett kultur- och retreatcenter.

Utställning av teaterkostymer från Din stund på jorden

Upplev kostymören Inger Stinnerboms teaterkostymer, bl.a. Ängladräkten, från Stockholms Stadsteaters uppsättning av Din stund på jorden med Ingvar Hirdwall, m.fl. Kvällen den 14/6 kl.19:00 inviger kulturchef Jan Dzedins utställningen i Duvemåla. Det blir kulturellt fredagsmys! Foton och kostymer, online-intervju med Inger Stinnerbom, Mobergkringla med smör och ost, kaffe, te eller kall dryck. Berättelser om Duvemåla by, Vilhelm Mobergs mormor och familjen Rundqvist och Rundqvistagården. En fin start på dagarna med Moberg!

Mundekullas gröna Jazzmeny…

Stanna kvar efter seminariedagens avslutande teaterkonsert och ta del av Mundekullas fantastiska välsmakande mat, en grön jazzmeny-buffé. Mundekullas kockar lagar mat av de bästa råvarorna, minst 80% ekologiskt och oftast närproducerat. Café med alkoholfri bar med vin och öl finns under kvällen.

…och folk- och jazzkonsert på kvällen

Jan Dzedins inviger folk- och jazzkvällen med att läsa Moberg. Därefter uppträder Sofia Karlsson, Mattias Perez, Christina och Rigmor Gustafsson med Svante Söderqvist och Mathias Algotsson. En ljuv avslutning för oss alla i den ljusa juninatten!

Studentrabatt

Du som är student bokar seminariet med rejäl rabatt!

Ladda ner folder och anmälningstalong som pdf eller anmäl dig i online-formuläret längre ned på sidan.

Program En dag med Moberg

Fredag den 14 juni 2019 i Duvemåla, Emmaboda Tillval

19:00-21:00

VERNISSAGE Din stund på jorden – en unik teaterkostymutställning / Inkl. guidning, intervju och Mobergkringla med smör och ost, kaffe, te eller kall dryck.

Lördag den 15 juni 2019 i Mundekulla Ordinarie program

Skriv tabellbeskrivning här

09:00-09:30

Ankomst och registrering med kaffe och fralla

09:30-09:45

Välkomstceremoni med Jan Dzedins, Emmaboda kommun
och medverkande

09:45-10:45

Moberg som han visar sig i sina verk
Jens Liljestrand är författare till den prisbelönta biografin Mannen i skogen och biträdande kulturchef på Expressen

11:00-12:00

Vilhelm Moberg och det historiska
Håkan Nordmark, Kulturparken Småland, talar om Vilhelm Moberg som författare av historiska romaner och Min svenska historia berättad för folket

12:00-12:15

Projektet Mundekulla – information och upplevelse med Peter Elmberg

12:15-13:45

Lunch och vandring i magiska Mundekullas miljöer

13:45-14:45

Några av journalisterna i Mobergs romaner och kopplingar till honom själv Anna-Karin Carlstoft-Bramell, författare och fil.dr. i litteraturvetenskap föreläser

15:00-15:15

Intervju med producenten för nya filmen Utvandrarna
Vi får senaste nytt om nyinspelningen av Utvandrarna från Fredrik Wikström Nicastro, producent på SF Studios, International Production.

15:20

Kaffe med kaka

16:00-17:00

VARJE VÅG
Konsertteater i samarbete med Mundekulla Folk & Jazzdagar

Tillval A 18:00-20:00

Grön jazzbuffet i Mundekulla

Tillval B

18:00-22:30

Grön jazzbuffet i Mundekulla samt kvällskonsert på Mundekulla Folk & Jazz med bl.a. Sofia Karlsson och Rigmor Gustafsson

Övernattning

Mundekullalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster logi 0471-504 50
Emmaboda Järnvägshotelllänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster 0471-205 00
Ödevata Gårdshotelllänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster 0471-504 30
Långasjö Vandrarhemlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster 0471-503 10
Moshults Vandrarhemlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster 076-313 48 39
Pensionat Prästgårdenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster 073-037 73 10

Resa och taxi

Mundekulla ligger 9 km utanför Emmaboda. Reser du med bil finns en avfart skyltad mot Mundekulla längs väg 120. Tar du tåget till Emmaboda, kan du förbeställa en rabatterad "Mundekullataxi" hos Taxi Emma TFN 0471-101 00 för endast 150 kr/bil, som tar dig sista biten.

 För mer information kontakta:

Anmälan och betalning - senast 3 juni


Bokningen är nu stängd
- biljetter till konserter bokas via www.mundekullajazz.se

Du kan anmäla dig till En dag med Moberg med formuläret nedan eller genom att ringa Emmaboda kommuns reception på tfn 0471-24 90 00. Seminariet kostar enbart 660 kr inklusive konsert, lunch och för och eftermiddagsfika. Är du student betalar du 260 kr för allt. Fredagens tillval Vernissage kostar 100 kr. Kvällsprogrammet är ett tillval i samarbete med Mundekulla Folk & Jazzdagar. Grön buffet i Mundekulla kostar 200 kr och buffet samt två efterföljande konserter kostar endast 500 kr.

Personuppgifter
Personuppgifter
Aktiviteter
Välj antal varor
Vara Antal Pris
(100 kr/st)
(660 kr/st)
(260 kr/st)
(660 kr/st)
(200 kr/st)
(500 kr/st)
Totalt: 0 kr
Specialkost
Välj eventuell önskad specialkost:
Specialkost