Det var det fräckaste!

Obanteaterns Det var det fräckaste!

Barnteater för alla 3-5-åringar i förskolan
i Emmaboda kommun i höst

I oktober och december kommer alla förskolebarn i åldrarna 3-5 år att få läsa boken och se föreställningen Det var det fräckaste! Pjäsen är skapad av Obanteatern från Malmö, fritt efter barnboksförfattaren och illustratören Wolf Erlbruchs succébok. Erlbruch har blivit prisbelönt med Astrid Lindgren Memorial Award år 2017.

Berättelsen handlar om den lille mullvaden som ville veta vem som hade gjort det på hans huvud. Föreställningen är en grovkornig men rolig upprepningssaga.

Den lille mullvaden tittar en dag upp ur sin håla för att se efter om solen hunnit upp. Då får han plötsligt en bajskorv på huvudet. - Det var det fräckaste! Vem gör något sådant? Mullvaden går ilsket runt till alla djuren i jakten på vem som gjort det. I den här upprepningssagan med fyndigt slut visar djuren sin oskuld i tur och ordning genom konkreta bevis.

En härlig mångfald på små barns villkor i denna grovkorniga men mycket roliga berättelse. Dessutom får vi lära oss hur både duvans, kossans, harens, getens, grisens och hästens spillning ser ut. Och sånt kan ju vara bra att veta...

Medverkande: Tomas Fingal, Magnus Ödéhn och Henrik Andersson / Christer Jonsson. Kompositör: Henrik Andersson. Regi: Maria Eggers. Scenografi och kostym: Malin Kihlberg.

Föreställningen visas för barn som går i förskolan den 22-23/10 på Lindås Folkets Hus och den 2-4/12 på Emmaboda Folkets Hus.

- - -
Jan Dzedins
Verksamhetschef för kultur

Emmaboda kommun, Box 100, 361 21 EMMABODA
Tfn. direkt 0471-24 92 24
E-post jan.dzedins@emmaboda.se

Besöksadress Järnvägsgatan 28, Emmaboda
Tfn. vx 0471-24 90 00
www.emmaboda.selänk till annan webbplats

Gilla Emmaboda Kultur på Facebooklänk till annan webbplats