Coronasäker dans till förskolan

Embla Dans och Teater dansar.

Embla Dans och Teater dansar med förskolorna i Emmaboda

Måndag, tisdag och onsdag den 10-12/5 och ett antal datum i juni kommer dansgruppen Embla från Göteborg till Emmaboda kommun. Dansföreställningen sker utomhus på coronasäkert avstånd och utan att avdelningarna på förskolan blandas.

Motsatser

En ösig föreställning där vägen är viktigare än målet! På ett lekfullt och humoristiskt sätt utforskas de många sidor av motsatta beteenden som präglar alla människors vardag i någon form, så som ja-nej, rättvis-orättvis och vem som får bestämma. Publiken dras in i en värld som inte bara är svart eller vit utan i en värld där livet är klurigare än så… Motsatser har skapats utifrån barns tankar, frågor och känslor om de motsatser som präglar deras vardag på olika sätt. Föreställningen har en härlig blandning av finurlighet och humor där två dansare bär med sig det som de behöver i sina färgglada resväskor. Den är helt anpassningsbar i sin form och kan spelas både inomhus och utomhus året om. Efter föreställningen utforskar gruppen tillsammans med barnen vad motsatser betyder och hur det kan kännas i kroppen.

- Det känns roligt att vi kan erbjuda bra, fysisk skolkultur till barnen i Emmaboda, mitt i dessa coronatider då så mycket varit digitalt, säger kommunens kulturchef Jan Dzedins.

Föreställningen Motsatser ersätter den tidigare planerade föreställningen Böjligheter Möjligheter.

- - -
Jan Dzedins
Verksamhetschef för kultur

Emmaboda kommun, Box 100, 361 21 EMMABODA
Tfn. direkt 0471-24 92 24
E-post jan.dzedins@emmaboda.se

Besöksadress Järnvägsgatan 28, Emmaboda
Tfn. vx 0471-24 90 00
www.emmaboda.selänk till annan webbplats

Gilla Emmaboda Kultur på Facebooklänk till annan webbplats