Urpremiär för Storstarken 18/6

Vilhelm Moberg munspel

Musikteater om Vilhelm Moberg i ett sceniskt porträtt.

Nu på lördag, den 18 juni kl.16:00, är det dags för en urpremiär på scenen i Emmaboda Folkets Hus: Storstarken med folkviseögonen - Vilhelm Moberg i ett sceniskt porträtt.
Med berättelser, associationer, gestaltningar och massor av musik tecknar skådespelaren Ingemar Carlehed och musikern Dan Hellström en mångfacetterad bild av den folkkäre författaren. De låter hans konstnärskap visa sin giltighet i vår egen tid. Föreställningen är ett underhållande och berikande möte med ett författarskap av både kraft och bredd.

Föreställningen ingår i programmet En dag med Moberg Öppnas i nytt fönster. men det går även bra att köpa biljett enbart till föreställningen vid entrén.

Storstarken

Ingemar Carlehed och Dan Hellström

Ingemar Carlehed och Dan Hellström
Ingemar Carlehed är skådespelare, regissör och teaterpedagog. Han var verksam vid Göteborgs Stadsteater i mer än trettio år och konstnärlig ledare för Teater Halland i fem år. Välkänd inte minst genom hundratals uppläsningar för Sveriges Radio och ljudböcker, bl.a. Vilhelm Mobergs Berättelser ur min levnad.

Dessutom är han pappa till vår tids Kristina, Lisa Carlehed, från nyinspelningen av filmen Utvandrarna. Lisa medverkar i En dag med Moberg.

Dan Hellström har verkat som frilansande musiker, kompositör och kapellmästare på teatrar som Göteborgs Stadsteater, Angeredsteatern och Atelierteatern sedan slutet av 1970-talet. Leder ett antal egna musikprojekt samt driver egen inspelningsstudio.

Föreställningen varar c:a 70 minuter.

Entré

STORSTARKEN 18 juni kl.16:00


(220 kr/st)

STORSTARKEN med PLUS/MediaMaxkortet


(160 kr/st)

Välkommen till entrén för biljett (vi tar enbart Swish)
eller förboka i formuläret via En dag med Moberg Öppnas i nytt fönster..

Bakom arrangemanget står Vilhelm Moberg-Sällskapet i samarbete med Emmaboda kommun.

- - -

Jan Dzedins
Verksamhetschef för kultur

Emmaboda kommun, Box 100, 361 21 EMMABODA
Tfn. direkt 0471-24 92 24
E-post jan.dzedins@emmaboda.se

Besöksadress Järnvägsgatan 28, Emmaboda
Tfn. vx 0471-24 90 00
www.emmaboda.se Länk till annan webbplats.

Gilla Emmaboda Kultur på Facebook Länk till annan webbplats.

Emmaboda Årets Kulturkommun 2022