Emmaboda vinner årets
Kultur på väg!

Motorhistoriska dagen 220606 ER-sjön

Motorhistoriska dagen 220606 ER-sjön

Emmaboda motorveteraner och Emmaboda US Car Club vinner för bästa motorhistoriska folkfest

I Emmaboda hölls vinnarevenemanget av arrangörstävlingen Kultur på väg i samband med Motorhistoriska dagen 6 juni 2022. Motorhistoriska dagen firades traditionsenligt på nationaldagen, den 6 juni – över hela landet. Fem motorhistoriska folkfester tävlade i arrangörstävlingen Kultur på väg. Årets vinnare återfinns i Emmaboda, anser juryn i Motorhistoriska Riksförbundets och Nostalgia Magazines arrangörstävling.

Emmaboda motorveteraner och Emmaboda US Car Club genomförde tillsammans Motorhistoriska dagen och hade stor hjälp av Emmaboda kommun, Lions och Rotary.

Fordonen, som uppgick till nästan 300 stycken, parkerades runt den centralt belägna ER-sjön som ligger vackert i ett stort parkområde. Det gjorde att mellan 1 500 och 2 000 besökare fick uppleva det rullande kulturarvet på nära håll. Allt överskott från försäljning av mat, dryck och lotter gick, genom Rosa Rallyrattar, till Bröstcancerförbundet.

Emmaboda hade under första halvan av 1900-talet en stor produktion av cyklar och mopeder under namnet Original och det var en 80 år gammal cykel som var den högsta vinsten i lotteriet. Arrangemanget, som genomfördes i Emmaboda för första gången, lyfte fram motorhobbyn på bästa sätt och har en stor potential att växa ytterligare.

Juryns motivering lyder:

"Emmaboda motorveteraner och Emmaboda US Car Club genomförde tillsammans Motorhistoriska dagen på ett utomordentligt sätt. Det rullande kulturarvet samlades runt den vackra ER-sjön i centrum och den stora besökande allmänheten fick en förträfflig möjlighet att uppleva intressant fordonshistoria."

Fem av Motorhistoriska dagens evenemang fick extra uppmärksamhet som finalister i årets Kultur på väg, Motorhistoriska Riksförbundets och Nostalgia Magazines arrangörstävling. Årets vinnararrangemang hölls i Emmaboda. De andra hölls i Hackås, Ljungby, Arvika och Askersund.

Priset utdelas vid Mopedrallyts ankomst till Boda Glasbruk den 20/8 c:a kl.11:00 under kulturfesten Sensommarsalut i Emmaboda kommun.

Foto: Bo Porshed/Fabas

Mer information
Emmaboda Motorveteraner
Klas-Göran Engström
TFN 070-248 86 60
E-postadress info@motorveteraner.com

Till toppen