Cirkus Cirkör kommer till Emmabodas skolor

Trassligt med Cirkus Cirkör

Skapande skola-projekt för årskurs 1, 2 och 4

Nästa vecka gästar Cirkus Cirkör Emmaboda kommuns skolor. De inleder på måndagen med att visa föreställningen Trassligt - en cirkusshow på högsta nivå om hjälpsamhet, tillit och om rätten att vara sig själv - för alla elever i årskurs 1, 2 och 4.

Resten av veckan besöker de eleverna i deras egen skola och övar cirkus med dem i gymnastikhallen.

Om Trassligt
Här får vi träffa tre karaktärer som tillsammans lyfter, stödjer och snurrar varandra genom det virrvarr som är livet. Ibland är det trassligt men hur kan vi hjälpas åt? Genom lindans, parakrobatik och jonglering tar artisterna med publiken på en cirkusupplevelse som sätter igång tankar och idéer att fundera på. Vem är jag utan andra och vad kan vi uppnå tillsammans?

Showen är ordlös och fungerar utmärkt att spela för grupper med olika språkbakgrunder. Skapad av Cirkus Cirkörs pedagogiska verksamhet som har mer än 20 års erfarenhet av att arbeta med cirkus i skolan.

Programmet ingår i Emmaboda kommuns skolkulturgaranti där elever varje år får uppleva olika sorters kultur, för att de själva ska hitta andra vägar att lära, få prova på och så småningom hitta vägar till sitt eget kulturutövande eller egna kulturbesök.

- - -

Jan Dzedins
Verksamhetschef för kultur

Emmaboda kommun, Box 100, 361 21 EMMABODA
Tfn. direkt 0471-24 92 24
E-post jan.dzedins@emmaboda.se

Besöksadress Järnvägsgatan 28, Emmaboda
Tfn. vx 0471-24 90 00
www.emmaboda.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Gilla Emmaboda Kultur på Facebook Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Till toppen