Bio Kontrasts vårprogram klart

Skolan vid världens ände

Skolan vid världens ände

Fyra världsfilmer under fyra torsdagar i Emmaboda FH

Visste du att Emmaboda har en livaktig och engagerad filmgrupp som tar hit storfilm från hela världen? Vintern/vårens program med BIO KONTRAST 2023 är nu framröstat. Alla filmer visas på torsdagar och startar kl.19:00 på Emmaboda Bio. Bio Kontrast bjuder på gratis filmfika från kl.18:30 tack vare fortsatt stöd från ABF. Ta med en kompis och res ut i världen en torsdagkväll!

Emmaboda Bio Kontrast leds av Ola Gustavsson, som hälsar välkommen.

Torsdag 26 januari

EN PERSIKOLUND I KATALONIEN (Spanien, 120 min)

Det är sommar och persikosäsongen är i full gång. Familjen Solé har så länge de kan minnas levt av att plocka persikor i en liten by i Katalonien. Ägarna till persikoodlingen har sen inbördeskriget stått i skuld till familjen som då skyddade dem från fascisterna. Nu kommer dock en ny generation av ägare som vill hugga ner träden och bygga en industri. Bygger på regissörens egen familjehistoria.

16 februari

SKOLAN VID VÄRLDENS ÄNDE (Bhutan, 110 min)

En ung manlig lärare trivs inte med sitt jobb utan skulle hellre vilja bli popartist. Han blir hänvisad ett lärarjobb på en avlägsen plats som skiljer sig radikalt från hans storstadsliv, och detta blir en omvälvande kulturkrock.

Torsdag 16 mars

THE BANSHEES OF INISHERIN (England, 109 min)

Vi får följa två män på en avlägsen irländsk ö som hela livet varit vänner. Helt oväntat bryter den ene av dem vänskapen, vilket får skrämmande konsekvenser för dem båda.

Torsdag 20 april

FILMTJUVEN (Indien, 110 min)

När den nioårige pojken Samay för första gången hamnar på bio blir han som förtrollad. Mot sin fars vilja beger han sig till biografen även nästa dag. Han har inga pengar men biomaskinisten tar gärna den medskickade lunchlådan i byte mot film. Detta blir början på en vänskap som får Samay att skissa upp storslagna men också mycket farliga planer.

Till toppen