Freestyle Phanatix till Emmabodas årskurs 4

Freestyle Phanatix

Skapande skola med Beatbox och dans 9-10/10

30-årsjubilerande dansk-svenska gruppen hiphopgruppen Freestyle Phanatix kommer tillbaka till Emmaboda. För fyra år sedan gjorde de en bejublad konsert i Emmaboda Folkets Hus. På måndag och tisdag den 9 och 10 oktober reser de runt till årskurs 4 i alla skolor i Emmaboda och låter eleverna prova på beatbox och dans.

I detta program får eleverna lära sig ett nytt instrument, sig själva, berättar gruppen. Med text, röst och kropp som verktyg får de möjlighet att uttrycka sig på ett nytt sätt. I både dans- och beatboxworkshopen får eleverna också leka sig fram till nya kunskaper om rytm och rörelse. Eleverna får även en inblick i en stor musikkultur, nya kulturuttryck och den livsstil som hiphop är.

Workshopen består av en lektion i beatbox och en i dans/hiphop.
Beatbox är när du skapar rytmer och trumljud med röst och en mikrofon.

Skapande skola ingår i Emmaboda kommuns skolkulturgaranti och varje år söker kulturenheten projektmedel för detta från Statens Kulturråd. Aktiviteten finansieras fullt ut med detta anslag.

Syftet är att eleverna ska få tillfälle att möta olika kulturformer under sin skolgång, få utveckla sitt språk och sin kreativa förmåga genom konst och estetiska läroprocesser.

Skapande skola genomförs i årskurs 1, 2, 4 och 8 varje år. Årskurs 1 och 2 har dans i år, medan årskurs 8 har filmproduktion.

- - -

Jan Dzedins
Verksamhetschef för kultur

Emmaboda kommun, Box 100, 361 21 EMMABODA
Tfn. direkt 010-353 12 24
E-post jan.dzedins@emmaboda.se

Besöksadress Järnvägsgatan 28, Emmaboda
Tfn. vx 010-353 10 00
www.emmaboda.se Länk till annan webbplats.

Gilla Emmaboda Kultur på Facebook Länk till annan webbplats.

Till toppen