Konstutställning
Gunilla Håkansson

Målning av Gunilla, föreställande Deborah

Upp och sjung din sång, Deborah!
19/3-20/4 2019 på Emmaboda Bibliotek

Vernissage tisdag 19 mars kl.14:30-15:00
Dikt och musik på temat Natt och drömmar, hopp och tröst
Gunilla Håkansson, dikt - Christer Svensson, piano
Plats: Emmaboda Bibliotek
Fri entré med kaffe

Gunilla Håkansson

Gunilla Håkansson är konstnär baserad i Emmaboda med en lång och innehållsrik karriär.

Efter en tids uppehåll i samband med sjukdom, ställer hon nu ut nya verk. Hon har funnit styrka i konsten och tron, där inspiration från Bibelns berättelser och poesi hjälpte henne. Utställningen visar vägen från mörkret ut i ljuset och friheten tillsammans med andra målningar. Denna livskris födde även dikter och självbiografiska berättelser. Gunilla vill med sin utställning och sitt diktprogram sprida hopp och tröst.

Gunilla har haft sin huvudutbildning hos professor Yankel i Paris (Konstakademin).

Några axplock ur hennes konstnärsbana genom åren är Salon Comparaisons 84/Groupe Yankel, Paris, Svensk-franska Vårsalongen Paris, Sydosten Kalmar Konstmuseum, Liljewalchs Vårsalong, Höstsalong Anacapri, olika konstföreningar och separatutställning i Jerusalem Stads Konstgalleri.

Gunilla har skapat konst för och med barn. Den animerade konstkortfilmen Det Långa Frieriet, dockteatern Under och Dunder med Elia och Barnkonst med svenska och israeliska barn har lett henne till Svenska Kulturinstitutet i Paris och kulturutbyten mellan Sverige och Israel. Bildspelet Se, jag gör allting nytt framfört bl.a. i Linköpings domkyrka är ett annat exempel på hennes sociala engagemang.

Det är med glädje vi visar Gunillas konst och lyssnar till hennes texter.

Jan Dzedins
Verksamhetschef för kultur
Tfn 0471-24 92 24

Dela sidan på sociala medier