Kickie Norrby föreläser om sin nya bok på Emmaboda bibliotek

Kickie Norrby har skrivit en bok om sitt liv med hundar men framför allt om sina 30 år med rasen Irish Softcoated Wheaten Terrier eller Wheaten som den populärt kallas.

- För 19 år sedan flyttade jag och min man till Krukö i Vissefjärda. Där har jag kennel Villa Rosa med uppfödning av Irish Softcoated Wheaten Terrier, en shop och webshop med hundprylar av kvalitet. Jag har exporterat hundar över nästan hela världen och blivit ganska känd i hundkretsar, säger Kickie Norrby.

- Jag kommer att berätta lite om hur boken blev till och sedan en del om innehållet. Första delen i boken är en biografi där jag berättar om min stora kärlek till hundar och hur det till slut blev Wheaten Terrier som jag kom att ägna mitt liv åt. Det finns många roliga historier om hundar och människor som korsat min stig, som jag ska berätta.

- Andra delen handlar mycket om rasens utseende och beskaffenhet men även om hur man fostrar en valp och om sjukdomar som kan drabba hundar, om hundutställningar och om hundavel. Efter att ha fött upp närmare 70 kullar har jag fått en hel del erfarenhet. Jag kommer även att prata en del om uppfostran och ledarskap.

GoOnsdag 21 mars kl.18:30 på Emmaboda Bibliotek

Fri entré.

För mer information om kontakta:

Jan Dzedins, verksamhetschef för kultur
telefon: 0471-24 92 24