Hanna Hansdotter porträtteras i SVT:s Designhistorier

Imorgon visas Sveriges Televisions Designhistorier – Glas med Hanna Hansdotter, verksam på
The Glass Factory.

Hennes glas väcker habegär hos köpare ibland annat New York och i musieshopen på The Glass Factory. Just nu har Hanna tagit en paus från utställningar för att koncentrera sig på något annat:

- Min senaste utställning i New York går bra men nu försöker jag fokusera på något nytt. Jag har fått ett skissuppdrag för en offentlig utsmyckning i Stockholm som jag hoppas går i lås och får då chansen att arbeta i större skala och i nya material, säger Hanna Hansdotter.

Sedan hon tog examen från Konstfack 2017 har Hanna haft flertal utställningar nationellt och internationellt till en alltmer växande publik. Förra året fick hon ett stort konstnärsstipendium och i samband med det en utställning på Prins Eugen Waldemarsudde i Stockholm. Hennes verk har
uppmärksammats i många sammanhang finns bland annat representerade på Nationalmuseum.

- Jag är ofta i hyttan i Boda. Servisen Boda Bubbles i gult och lila som tillverkas i hyttan på The Glass Factory ska få nya glas som släpps i vår. Sedan är jag också knuten till Kosta Boda och för dem arbetar jag för tillfället med att utveckla ljusstakar för serieproduktion.

Designhistorier – Glas är Hanna ihopkopplad med Ingeborg Lundin, formgivare på Orrefors 1947-1971. Programmet sänds 10 mars, kl 21.30-22.00 samt SVT Play: https://www.svtplay.se/ Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
video/30175952/designhistorier/designhistorier-glas Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Till toppen