Förskolan Lillegården

Förskolan Lillegården i Vissefjärda består av fyra avdelningar, varav tre är förlagde på förskolan Lillegården och en i Pantern-huset. På Lillegården är barnen 2-5 år och i Pantern-huset 1-2 år.

Sjukanmälan

Lillegården 0471-24 93 29
Myran – 0471 24 93 44

Under läsåret arbetar vi med det kommungemensamma temat ”Hållbar utveckling” men på olika sätt i de olika åldersgrupperna. Inom temat tittar vi lite extra på vårt arbete med Värdegrundsarbete, Inkluderande arbete och Hållbart utvecklande arbete.

Lillegården ligger i direkt anslutning till skola och fritidshem i ett naturskönt område nära skog och sjö. Förskolan har fokuserat på att barns inflytande ska gå igen i miljön, så vi ändrar om i miljön utefter barnens intresse och behov. Vi har en stor och varierad gård och stora ljusa lokaler att vistas i.

Verksamheten utgår ifrån barnens behov och syftar till utveckling och stärkt självkänsla. Eftersom grunderna för ett rikt språk läggs under förskoletiden arbetar vi mycket med språkutveckling. Vi vill att barnens vårdnadshavare ska känna förtroende för oss och att vi kan föra en öppen och ärlig dialog.

Matsedel

 • måndag 6 juli
  Spagetti köttfärssås
 • tisdag 7 juli
  Potatisbullar skinkfräs
 • onsdag 8 juli
  Ugnstekt fisk potatis currykräm
 • torsdag 9 juli
  Falukorv potatismos
 • fredag 10 juli
  Kycklinggryta m. paprika, ris