Ung Drive

Ungdrive

Ansökan till UngDrive Academy har öppnat.

Det är femte året som Emmaboda kommun satsar på konceptet UngDrive Academy där ungdomar i årskurs 9 och årskurs 1-2 på gymnasiet ges möjlighet att driva eget företag under sommaren. I år finns sju platser och för att söka dem ska man vara folkbokförd i Emmaboda kommun.

Emmaboda kommun samverkar med UngDrive Academy Kronoberg och licenstagare Jan Graae-Nielsen på Angray Event och hans team av rutinerade coacher som själva driver företag. De är just ni i full färd och planerar skolinformationer och sommarens genomförande.

UngDrive Academy är ett utbildningskoncept och man lägger stort fokus på kick-offveckan. Har man viljan och engagemanget är det något som passar de flesta. Man behöver inte ha tänkt ut sin affärsidé från början och det går bra att både jobba själv eller med sina kompisar.

- Förra våren och sommaren fick det mesta ställas om och köras heldigitalt. Det fungerade över förväntan men vi hoppas givetvis att kickoff-vecka och avslutning kommer att kunna genomföras fysiskt i år. Det blir en annan energi och känsla. Men det känns bra att veta att även digitalt funkar, säger näringslivsutvecklare Ann-Christine Torgnyson, som brukar delta några timmar under kickoff-vecka och avslutning.

Så här går det till:

Steg 1: Antagning och informationsträff. Efter ansökan blir du intervjuad och förhoppningsvis tilldelad en plats. Du behöver inte ha en färdig idé utan det är ditt engagemang som är det viktiga. Informationsträff genomförs tillsammans med målsman i maj där man får träffa hela teamet och övriga som kommit med.

Steg 2: 5 dagars kickoff i slutet av juni. Veckan innehåller inspirerande föreläsningar, workshops, säljträning, personlig coachning och givetvis intensivt arbete med att utveckla sin företagsidé. Alla deltagare får ett startkapital på 1 500 kr för att komma igång med sitt företag.

Steg 3: En sommar som egen chef. Du jobbar självständigt med ditt företag under 3 veckor (eller mer) med stöd från coacherna och alla pengar du tjänar får du behålla!
Steg 4: Avslutning där vi summerar sommaren och blickar framåt. diplomering och prisutdelning.
Steg 5: Medlemskap i UngDrive Community med tillhörande forum och event. Möjlighet att driva ditt företag vidare fram till du fyller 18 år, med stöd från UngDrive-appen.

OBS! Går man på Vilhelm Mobergsgymnasiet och är folkbokförd i en annan kommun så kan man kolla på UngDrive Academy om den kommunen har platser. Det har till exempel Lessebo, Uppvidinge. Tingsryd och Växjö kommun.

Mer information om UngDrive Academy finns på www.emmaboda.selänk till annan webbplats samt på www.ungdrive.selänk till annan webbplats

Frågor besvaras av:

Andreas Bengtsson

Projektledare, UngDrive Academy

Telefon: 070-898 23 78

Ann-Christine Torgnysson

Emmaboda kommun

Telefon: 0471-24 90 12

Till toppen